Merkezi Stuttgart'ta bulunan 'SWR Zeitung' gazetesinde Stefan Eich'a Alman doktor Wilk, 'İdlib'de şu an Türkiye İslamcı, cihatçı, bir kısmı eskiden El Kaida ve IŞİD içinde bulunan askeri birlikler ile birlikte bölgeye operasyon düzenlemektedir.

Türkiye adına savaşan sözkonusu cihatçı birliklerin bir yıl önce Kürt birlikleri ile savaştıklarına ve onların tanındıklarına dair kanıtlar, fotoğraflar var. Şimdi bu cihatçı birlikler özgürleştirilmiş bölgeye doğru ilerledi ve burada insani facianın yaşanmasına yol açmaktadırlar' şeklinde demeç verdi. 

ATEŞKES İŞLEVSEL DEĞİL

Wilk, ilan edilen ateşkesin bölgede işlevsel olmadığını ve hâlâ operasyonun devam ettiğini ifade ederek 'Ateşkes kavramı Batı Avrupa'yı ikna etmek için kullanılan proganda içeren bir kavram. Suriye'nin Kuzeyi'nde çok kısa bir süreye kadar Tal Tamr kentinde bulunan bir hastenenin acil bölümünde hekim olarak görev yaptım. SDF ile Suriye Milli Ordusu arasında karşılıklı operasyonlar hâlâ devam etmektedir. SDF tarafında çok sayıda yaralı ve hayatını kaybedenler var. Sadece savaşan birlikler değil, sivil halk da bu savaşta yaşamını kaybetmektedir. Acil serviste çok sayıda ağır yaralıları ameliyat ettim. Bütün bu sivillerin ölümünden Suriye Milli Ordusu sorumludur' şeklinde konuştu. 

SÜHEYLA KAPLAN