İBRAHİM TUNER DEVREYE GİRDİ

İki yıl önce Oldenburg kentinde  Delmenhorst'a taşınan ve Düsternort semtinde oturan İstanbullu Kenan Genç geçen hafta evinde ölü olarak bulundu.

Kalp krizi sonucu öldüğü belirtilen Genç'in cenazesi kimsesi olmadığı için belediye tarafından yakılmak istendi. Genç'in cenazesi  Delmenhorst Belediye Meclis Üyesi İbrahim Tuner'in araya girmesi sonucu yakılmaktan son anda kurtarıldı.

BELEDİYE CENAZE MASRAFLARINI ÜSTLENDİ



SPD'li İbrahim Tuner sahipsiz olan Kenan Genç'in cenazesinin Müslüman mezarlığına gömülmesi ve masraflarının belediye tarafından karşılanması için müracaat etti. Tuner'in teklifini önce geri çeviren belediye yetkilileri daha sonra 'Olur' cevabı verdi.

Genç'in cenazesi kılınan cenaze namazı sonrası Delmenhorst Müslüman Mezarlığında dualarla toprağa verildi. Cenazeye Türkiye kökenlilerin yanı sıra Almanlar da katıldı.

İbrahim Tuner, Delmenhorst belediyesinin ilk kez bir Müslüman'ın cenaze masraflarını üstlendiğini söyledi. Normal şartlarda sahipsiz ölülerin yakıldığını belirten Tuner, "Genç kardeşimizin cenazesi de yakılmak istendi. Çünkü yakma işlemi fazla masraflı olmuyor. Ben bir Türk'ün cenazesinin yakılmak istendiğini düyunca hemen harekete geçtim. Önce camileri bilgilendirdim. Cami dernekleri destek olacaklarını söylediler. Sonra da belediyeye başvurdum.  Uzun uğraşlar sonunda belediye yetkilileri cenazeyi yakma kararından vaz geçip İslami kurallara göre defnedilmesine ve masrafların karşılanmasına karar verdi. Eğer masrafları belediye karşılamasaydı cami derneklerimiz karşılayacaktı. Ancak belediyenin masrafları üstlenmesi bizi mutlu etti" dedi.