Almanya'nın Hamburg kentinde Barmbek semtindeki bir süpermarkette (Fuhlsbütteler Strasse) polislerce "İslamcı" olarak tanındığı açıklanan dini kıyafetli olduğu iddia edilen bir kişi "Allahu Ekber" diye bağırdıktan sonra Edeka isimli markette bulunan müşterilere bıçaklı saldırıda bulundu.

Edinilen bilgilere göre saldırı sonucu bir kişinin öldüğü, biri ağır dört kişinin yaralandığı bildirildi.

Hamburg polisi, saldırganın Cuma günü öğleden sonra Barmbek semtindeki bir süpermarkete girerek etrafındaki müşterilere elindeki bıçakla " Allahu Ekber" diye bağırarark gelişigüzel saldırdığını, ardından olay yerinden kaçtığını kaydetti.

Kaçan saldırganı takip eden biri Türkiye kökenli, görgü tanıklarının polise haber verdiği ve zanlıya müdahale ederek kısa süre sonra market yakınlarında bir sokakta hafif yaralı olarak yakalandığı bildirildi.

Filistin kökenli ve Suudi Arabistan doğumlu zanlının 90'lı yılların başında mülteci olarak Almanya'ya geldiği belirtildi. Görgü tanıklarına göre saldırganın tek olmadığı ve yanında iki kişinin daha olduğu ileri sürüldü.

Öte yandan olayın olduğu dakikalarda Hamburg Merkez Tren Garı önünde bir grup genç Filistinli tarafından İsrail karşıtı bir gösterinin düzenlenmesi ile, Barmbek semtindeki kanlı saldırı olayı arasında herhangi bir bağlantının olup-olmadığı sorusunun, polis soruşturması sonucu olaya yönelik yarın yapılacak basın toplantısında kamuoyuna açıklanacağı ifade edildi.