ALMANYA Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) tarafından Bochum'daki Rewierpower Stadyumu'nda  düzenlenen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto mitingine onbinlerce kişi katıldı.

Avrupa'nın 9 değişik ülkesinden sabah saatlerinden itibaren otobüslerle Bochum'a gelen Aleviler, Sivas Davası'nın zaman aşımına uğraması ve ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Vatana ve Millete hayırlı olsun” şeklinde yaptığı açıklamayı ellerindeki pankart ve dövizlerle protesto ettiler.
 
27 bin kapasiteli stadın büyük bir bölümünü dolduran Aleviler, Sivas'ta öldürülenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Saygı duruşu sonrası Sivas'ta yakılarak öldürülen 35 kişinin tek tek isimleri okundu.

AABF Onursal Başkanı Turgut Öker, AABF'nin yeni Genel Başkanı Hüseyin Mat ve yönetim kurulu üyeleri el ele vererek stadyumda birlik ve beraberlik turu attılar. Yeşiller Federal Milletvekili Memet Kılıç'ın da hazır bulunduğu mitingde “Zaman aşımına hayır, inadına özgürlük”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” “Katiller hesap verecek”, “Sivas, Maraş, Çorum ve Malatya katliamlarını unutmayacağız, unutturmayacağız”, “İnsan hakları verilen ödülle ayaklar altına alınıyor” şeklinde sloganlar atıldı.

Alevi katliamları açığa kavuşturulsun
Stadyumda düzenlenen dev protesto gösterisinde konuşan AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, “Türkiye'de 13 Mart'ta zaman aşımına uğrayan davanın aslında vicdanları rahatlatacak bir karara bağlanmasını bekliyorduk. 1993 yılından beri tüm hükümetler zaman aşımı için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ankara'da göstericilere uygulanan şiddet ve gazlı saldırıları kınıyoruz. Alevi katliamlarının açığa kavuşturulmasını talep ediyoruz. Bugün burada Avrupalı Aleviler olarak Türkiye'deki haksızlıklara karşı tepkimizi göstermek için toplandık. Almanya'nın bu ödülü vermesini Türkiye'deki tüm azınlıklara yapılmış bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Sonuna kadar direneceğiz
Alkışlar arasında sık sık konuşması kesilen Genel Başkan Mat konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'de bir şartla yaşayabilirsin diyorlar: İnancınızı terk edin. Teslim olun diyorlar. Buradan onlara sesleniyorum. Biz diz çökmeyeceğiz, teslim olmayacağız sonuna kadar direneceğiz. Almanya'da asimilasyon insanlık suçu diyen başbakan Erdoğan, Türkiye'de azınlıklara hak vermeyerek en büyük insanlık suçunu kendi işliyor. Suçsuz yere cezaevinde yatan gazeteciler, aydınları susturmaya çalışmalarını kabul etmeyiz. Recep Tayyip Erdoğan hangi kriterlere göre bu ödüle layık görülüyor, anlamakta zorluk çekiyoruz.”