Almanya'daki en büyük göçmen kökenli gençlik teşkilatlarından AAGB'nin Genel Kurul'una 180 delege katıldı.

Genel Kurul'da, gençlerin Alman siyasi partilerinde daha aktif rol almaları vurgulandı. Önümüzdeki iki yıl AAGB'yi yönetecek yönetimin belirlendiği seçime tek liste girdi. Seçimde Mazlum Doğan delegelerden 155'inin oyunu almayı başardı. En yüksek oyu alan Mazlum Doğan'ın ilk yönetim kurulu toplantısında genel başkanlık görevine getirilmesi bekleniyor.

AAGB'de ayrıca, kadın yöneticilerden biri eş başkanlık görevi yürütecek. Mazlum Doğan şunları söyledi: “Buradaki gençler değişik partilerde aktifler. Biz sağ partileri pek istemiyoruz ama CDU'ya üye arkadaşlarımız da var. Fakat neticede önemli olan aktif siyasetin içinde bulunmak. Alevi gençler sadece inançla değil, siyasetle de ilgilenmeli.” 

Sevcan Doğan ise, “AAGB'nin misyonu gençleri eğitmek, bir araya getirmek ve Aleviliği öğretmek. Eş başkanlık sisteminin Aleviliğe çok yakıştığını düşünüyorum. Çünkü bizde kadın- erkek ayrımı yok” diye konuştu.

Yönetim Kurulu üyeleri: Mazlum Doğan, Sevcan Doğan, Deniz Şenol, Aylin Şimşek, Onur Yıldırım, Ali Altun, Ferhat Yıldız, Hülya Demir ve Dilan Dişli. 

 Foto: Arşiv