-Süheyla Kaplan-





Öte yandandan geçtiğimiz gün Almanya"nın Köln kentinde çıkan yangını sonrasında iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yangınla ilgili
soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi. Köln eyalet savcılığı, bütün delillerin çok yönlü bir biçimde araştırıldığını belirterek, Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ"ın sadece Türkler"in evi yanıyor" şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Çeşitli Alman gazeteleri ve Köln polisi Köln"de göçmenlerin yoğun yaşadığı binada çıkan yangında hayatını kaybeden iki kişinin Türk vatandaşı olmadıklarına dikkati çekti.

RUPRECHT POLENZ"DEN  TÜRK SİYASETÇİLERİNE UYARI



Öte yandan Almanya Federal Meclis Milletvekili (CDU) ve Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, 8"i Türk en az 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı adlı Neonazi terör hücresinin hayattaki üyesi Beate Zschäpe ve destekçileri
hakkındaki davayı takip edebilmeleri için Türk yetkililer ve Türk basınına kontenjan ayrılmamasıyla ilgili olarak Türk siyasetcçleri uyardı.

Polenz, yapılan eleştirilerin farklı yöne çekilmemesi gerektiği konusunda Türk siyasetçilerine uyarıda bulunarak, Alman adalet ve hukuk sistemine güvenilmesi gerektiğini bildirdi.

POLENZ : MAHKEMEDE SEYİRCİ KAPASİTESİ AZALTILABİLİNİR



Polenz ayrıca, 17 Nisan'da Münih'te başlayacak NSU davasının Türk tarafınca da izlenebilmesi için seyirci kapasitesinin azaltılması gerekirken mahkemenin gelişigüzel bir plan yaptığını da vurguladı.