Adil Yiğit


Hamburg'da göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları ilçelerden biri olarak tanınan Harburg'da, 5 yaşındaki Roman kökenli S'nin cinsel istismarı, semt halkı tarafından nefret ve tepkiyle karşılandı...

KAYSERİLİ BÜFE SAHİBİ TUNÇ AILESİNİN DİKKATİ SAPIĞI YAKALATTI


 
63 yaşındaki Bernd L. isimli Almanın Eddelbüddelstr. üzerindeki ikinci katta bulunan dairesinin camını tamamen kapatan bir Alman bayrağı dikkat çekiyor.


Park önünde zaman zaman içki içen Romanlara "burayı kirletiyorlar, çok gürültü yapıyorlar"  yakınmasıyla çevrede tanınan Bernd L. evsiz-barksızların sattığı bir sokak gazetesini satmasıyla ve yanındaki köpeğiyle (komşu köpeği) dolaşmasıyla tanınıyor. Semt halkı tarafından olay öncesine kadar "efendi görünümlü biri" olarak biliniyor.
Sapık Bernd L. 


Park karşısındaki Kayseri kökenli Büfe sahibi Tarık Tunç, Bernd L'nin her sabah erkenden Büfe'lerine gelerek "weinbrand" (konyak) aldığını, kendi halinde sakin görünümlü biri olduğunu hayretle belirtiyor.  63 yaşındaki yalnız yaşayan sapığın 3 yıldır bölgede bulunduğu açıklandıktan sonra, anlatmaya devam eden Tunç "Büfe içinde birkaç kez küçük çocuklara para vermek istedi, kendisine bunun yasak olduğunu belirttik. Parası karşılığında çocuklara istediklerini vereceğimizi söyledik" dedikten sonra, "inanın kime güveneceğinizi bilemiyorsunuz, sosyal görünümlü biriydi, komşusunun iki köpeğinden biriyle gezerdi" açıklamasında bulundu.
                                          Büfe sahibi Tarık Tunç

Cumartesi günü saat 15:00 den beri ortalıkta görünmemesine rağmen, saat 20.00'e doğru ailesi tarafından aranmaya başlanan küçük kızı, 40 polis memurunun didik didik aramasını görerek, ailenin çaresiz durumu karşısında üzüldüğünü belirten Tunç,"işyerimi kapatıp ben aramaya başladım, karşıda biraz dolaştım.İlk gördüğüm komşu yaşlı Alman kadına konuyu açtıktan sonra, o'nun "sakallı adam küçük kızla ve köpekle gitti" sözü üzerine aileye sapığın kim olduğunu ve evini tarif ettim. Onlarda polisten önce sapığın kaldığı bina yanındaki Türk-Alman derneğinden sorarak eve çıkıyorlar. Polisin çağrılmasıyla ikinci katta yatakta zincirle bağlı S'ye ulaşıyorlar" dedi. 

ANNE OCHSENZOLL AKIL HASTANESİNE KALDIRILDI

Olay sonrası, 4 çocuklu ailenin travma yaşayarak darmadağın olduğunu belirten semt sakinleri, Annenin tıbbi müdahale için hastaneye kaldırıldığını ve iki çocuğun da terapiye gönderildiğini açıkladılar.

Konuyla ilgili oldukça tepkili olan çevre sakinleri sorumsuz ailleri suçladıktan sonra, "Her çocuklu ailenin başına gelebilir" tereddütünün bertaraf edilmesi, ilk başta çocuk sahibi Anne-Babaların sorumluluk alanında olmalıdır vurgusunu yaptılar. Öte yandan ailelerin, bu türden iğrenç olayların önlenmesinin sorumluluk taşıyan her bireyin daha da dikkatli olmasına bağlı olduğunu belirtmeleri dikkat çekti.

Çocuklarla yakından ve düzenli olarak ilgilenmenin önemine değinen semt halkından bir çok kişi,  cinsi sapıklara meydan vermemenin ailelerin ve toplumun bilinçli hareket etmesine de bağlı olduğunu açıklayarak, Belediyelerin yaptığı sosyal kısıtlamalarla aile birliğinin de dağılmasına yol verildiği belirtilerek, "resmi daireler konuya daha fazla sorumlu yaklaşmalıdır" denildi.

Konuyla ilgili önceki haberi okumak için

Tıklayın