Mehmet Tanlı / Ahlen

25 Kasım Çarşamaba günü başlayacak olan gün nedeniyle tüm Ahlen Turuncu renge bezenmiş bulunuyor. Düzenlenen etkinliklerle kadına şiddet teşhir edilerek kınanacak.

Kadınlar neredeyse dünya çapında her gün cinsel veya toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin, eskimiş törelerin, geleneklerin kurbanı oluyorlar. Oysaki kadınlar annedir ya da anne adayıdır. Sağılıklı nesiller yetştirmeleri için onların çok güçlü, eğitimli olmaları, sevgiyle, saygıyla yetiştirilmeleri gerekiyor. Kadınların geride durduğu, teşvik edilmediği, haklar verilmediği ülkeler geri kalmış, demokrasilerin olmadığı ülkelerdir “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Gün” her yıl bunu hatırlatmakta ve kadına daha fazla saygı ve ilgi çağrısında bulunmaktadır. Ahlen kenti eşit fırsatlar görevlisi Elisa Spreemann konuyla iligili olarak şunları söyledi; "Özellikle korona salgını sırasında, kadınlara ve kızlara yönelik aile içi şiddet yeniden önemli ölçüde arttı Kızlara ve kadınlara yönelik şiddet dünyadaki en yaygın insan hakları ihlallerinden biridir. “Yaşı, sosyal statütüsü, veya kültürel konumu, geçmişi ne olursa olsun her kadın bir gün şiddetle tanışabilir. Şiddetin sayısız yüzü vardır ve kadınlar, kızlar için hayatın her alanını kapsar” dedi.

Yine bu aksiyona destek veren Kadın sığınma evleri ve danışma merkezleri’ de, pandemi nedeniyle evden çıkış zamanlarında yaşanan sıkışıklığın ve sosyal temas kısıtlamalarının, aile ekonomisinin bozulmasının şiddetin tırmanmasını teşvik ettiğini vurguladılar.

Warendorf Bölgesi Fırsat Eşitliği Görevlisi, kadın sığınma evleri ve kadın danışma merkezleriyle işbirliği içinde, şiddete ve ayrımcılığa son verilmesi çağrısında bulunuyor.

25 Kasım'da binalar turuncu renkte aydınlanacak

Bu önemli gün nedeniyle Protesto amaçlı dayanışma işareti ve uyarısı olarak Almanya'nın dört bir yanındaki binalar 25 Kasım Çarşamba günü turuncu renkte aydınlanacak. Ahlen'de bu ışıklandırmaya pazar meydanı, Gebrüder-Kerkmann-Platz'daki demiryolu alt geçidi, sanat müzesi, ayakkabı fabrikası Halk merkezi ( Bürgerzentrum) ve şehir kütüphanesi katılacak. Aksiyona katılmak isteyen diğer tüm kurum yada kişilerin Elisa Spreemann’a başvurup, örneğin mağazalara asılabilen şiddeti kınayan temalı posterlerden temin edebilirler. Fırın Zimmermeier, Ahlen şehrinin sanat müzesi, Linda eczanesi, seyahat acentesi Sibylle Bendix-Neuhaus, İşitme cihazı dükkanı Kreher ve Bürgerzentrum Schuhfabrik bu kampanyaya katılıyor ve şimdiden posterlerini alıp penecerelerine takmış bulunuyor.

Aksiyona destekten dolayı son derece mutlu olan Belediye Görevlisi Elisa Spreemann "Kadına şiddet konusunda şimdiye kadarki destek ve katılım Ahlen kentinde iyi bir birlikte yaşam için güzel bir sinyaldir. Ve diğer işletme sahipleri ve kurumların da kampanyaya ilgisini artırmış bulunuyor. Şiddetle Mücadele Günü'nün kimlik rengi olarak turuncu ve sloganımızda "Orange the World- Turuncu bir dünyadır" dedi.

İletişim: Elisa Spreemann, Tel. 02382 59206 ([email protected])