-Süheyla Kaplan-

         Köln




 

Edinilen bilgilere göre, binada çıkan yangında hayatını kaybeden 2 kişiden birinin Alman, diğerinin ise Arnavut olduğu öğrenildi. Köln Emniyet Müdürlüğü Basın Merkezinden yapılan açıklamada "yangının gerekçesinin henüz bilinmediği" belirtildi. 

Bina içindeki giriş bölümünde bir çocuk arabasının yakılmasıyla başlayan yangın, kısa sürede tüm binayı kullanılmaz hale getirmişti.

 

Olay yerine gelen Köln Başkonsolos Yardımcısı Yonca Sunel, binada oturanların çoğunun Türk kökenli vatandaşlar olduklarına dikkati çekerek olayı yakından takip edeceklerini söyledi.

 

Olay yerinde incelemelerde bulunan CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Koordinatör Ali Kılıç ise, yangın giriş  kapısında çıkmış olabileceğini ifade ederek, ‘’Yangın izlerine bakılınca binanın giriş kapısında ortaya çıktığı izlenimi var. Umarım bu yangının nedeni de diğer yangınlar gibi teknik kaynaklı olur. Kısa sürede aydınlatılmasını talep ediyoruz. Göçmen vatandaşlar arasında Almanya’da ciddi anlamda bir korku ve endişe var. Neden hep bizim oturduğumuz binalarda yangın çıkıyor? diye. Bu konuda soruşturmanın sonucu beklemeliyiz’ şeklinde açıklamada buundu.