Almanya’nın Nürnberg kentinde dün sona eren 18.Türkiye-Almanya Film festivalinde ödüller sahiplerini buldu.En iyi film Muchaela Kezele’nin yönettiği  Die Brücke am Ibar/ıbre köprüsü olurken,Kezele aynı zamanda seyirci ödülünü de kazanarak çifte başarıya imza attı.Festivalin en iyi kadın oyuncusu Gözetleme Kulesi’indeki rolü ile Nilay Erdönmez oldu.




En iyi erkek ödülü ise “ Die Besucher”/ Ziyaretçiler filminin baş rol oyuncusu Uwe Kockisch’e gitti. Kısa film yarışmasında Abdurrahman Öner,Stephan Ganoff ile Banu Kepenek’in filmleri aynı anda birinci ilan edildi.

 

Metin Demirel,Yogo Pausch ve Hildegrad Pohl üçlüsünün müzikleri ile renklenen ödül gecesini Festival Başkanı Adil Kaya yönetirken,Nürnberg Belediyesi Kültür Dairesi Müdiresi Prof. Dr. Julia Lehner ile Başkonsolos Ece Öztürk Çil birer konuşma yaparak,18.film festivalinin rüştünü ispat ettiğini vurguladılar ve Festival Başkanı Adil Kaya ile Yönetici Ayten Akyıldız’ı tebrik ettiler .10 gün süren festivali 10 binin üzerinde ziyaretçi takip etti


ÖDÜL DAĞILIMI ŞÖYLE:

Uzun metraj film yarışması

En İyi Film: "Die Brücke am Ibar / Ibre Köprüsü"
Yönetmen: Michaela Kezele

En İyi Erkek Oyuncu: Uwe Kockisch
Film:
"Die Besucher / Ziyaretciler"
Yönetmen: Constanze Knoche

En İyi Kadın Oyuncu: Nilay Erdönmez
Film:
"Gözetleme Kulesi / Der Wachturm"
Yönetmen: Pelin Esmer

Öngören Ödülü
Film:
"Waiting Area / Bekleme Alanı"
Yönetmen: Nora Tschirner, Natalie Beer

Seyirci Ödülü
Film:
"Die Brücke am Ibar / İbre Köprüsü"
Yönetmen: Michaela Kezele

Kısa film yarışması

En iyi kısa film 3 film arasında paylaşıldı:

En iyi ikinci kısa film ve en iyi üçünçü kısa film ödülleri verilmedi