NeuPack'de, İşvereninin adamına göre ücret ödemesi, bazı işçilere az ödeme yapması, bugüne kadar işyerinde hiç toplu sözleşme yapılmaması nedeniyle başlayan grev rekora doğru gidiyor. Hamburg bölgesinde şimdiye kadar süren en uzun grev olan Neupack grevi, Almanya’daki en uzun grev olarak da kayıtlara geçeceğe benziyor.

Birçok güçlüğü aşarak sendikal örgütlenmeyi başaran ve işyeri temsilciliğini oluşturan işçiler, toplu sözleşme hakkı kazanmak için mücadele ederek kendi aralarında birlik oluştururlar. IG-BCE sendikası bünyesinde önce tüm işçilerin katılımıyla bir uyarı grevi yapılır. Ardından yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmayınca grev kararı alınarak bugünlere gelinir. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre %35 düzeyinde bir kapasiteyle çalışan işyerinde NeuPack işvereni, bir taşoran firma aracılığıyla Polonya'dan ucuz, kiralık işçi getirerek grevi kırmaya çalışmaktadır.

 ATİF'TEN GREVDEKİ NEUPACK İŞÇİLERİNE ZİYARET




Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu Hamburg şubesi ATİF Hamburg, bir grup dernek üyesiyle birlikte grevci işçileri grev çadırında ziyaret etti. Grevdeki  işçilere öğle yemeği hazırlıyarak yapılan ziyarette, işçilerle yaşanan zorluklar ve süreç üzerine sohbet edilerek , işçilerin haklı taleplerini ve 100 gündür devam eden emek mücadelelerini her platformda destekleyeceklerini açıkladılar. Ziyaretin işçiler tarafından memnuniyetle karşılandığı gözlenirken, IG-METAL sendikası bir grup işçinin de grev çadırına destek amacıyla gelmesi, NeuPack işçileriyle dayanışmanın kötü hava koşullarına rağmen aralıksız devam ettiğini göstermekteydi.


NEUPACK İŞÇİLERİ SÜRELİ OLARAK İŞBAŞI YAPTILAR

İşçiler son üç gündür kendi inisiyatleri sonucu süreli olarak işe yeniden başladılar.
Pazartesi günü tekrar grev çadırına dönecek olan NeuPack işçileri grevi kırmak için Polonya'dan işçi getirerek provokasyon yapan işvereni, toplu sözleşme masasına oturtmak için her türlü olumlu girişime başvurmaya devam etmektedir.