Federal Savcılıktan yapılan açıklamaya göre aşırı sağcı terör hücresi "Nasyonal Sosyalist Yeraltı"na yardım eden birçok kişi, zaman aşımı nedeniyle sorgulanamayabilir.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.S) gazetesinin haberine göre, Neonazi örgütüne yardım edenler arasında, 3 örgüt üyesinin, 1998 yılında yeraltına çekilmesinde yardımcı olan Thüringen'den bir Neonazi derneği ve Jenalı aşırı sağcı Andre K. da bulunuyor.

SAVCILIK SORUŞTURMAYI 2011'DE BAŞLATTI

Almanya'da bir terör örgütüne yardım etme suçunun zaman aşımına uğrama süresi 10 yıl. Federal Savcılığın henüz 2011 yılı kasım ayında terör örgütü oluşturma şüphesiyle soruşturma başlatmasından dolayı, 2001 sonbaharından önceki suç eylemleri zaman aşımına uğruyor.

1998'den sonraki ilk iki yıl ortaya çıkan pek çok olayda, Thüringenli Neonazilerle Zwickau terör üçlüsü arasında bir ilişki yok. 2000 yılı yaz aylarında ise terör hücresi üçlüsü ile Thüringenli Neonaziler arasında tekrar ilişkiler başlıyor, ancak o da, tek tük olaylarla sınırlı kalıyor. Karlsruhe'deki Federal Savcılık açıklamasına göre zaman aşımı, terör örgütüne yardım ettikleri şüphesiyle şu anda tutuklu bulunan ve haklarında cinayete yardım etmeye teşebbüs suçundan da soruşturma yürütülen 5 kişi için söz konusu değil.



HS(AÖ/İD)