Bu yazımda Almanya'daki AKP ve MHP trollerinin kendi gibi düşünmeyenlere karşı yaptıkları propagandalar üzerine yazacağım.
Avrupa da çok sayıda AKP ve MHP trollerinin siyasi propaganda ve ajitasyon yaptıkları bir gerçektir.
Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre Twitter'da ki anonim bir hesabın Erdoğan propagandacısı olduğu ortaya çıktığını lanse ediyor.
Bu bağlantıların Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakın siyasi çevresine kadar uzandığına vurgu yapılıyor.
Die Welt gazetesi yazarı Lennart Pfahler, 27 Mart 2022 tarihli bir makalesinde, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzlerce destekçisinin bir araya gelişini anlatıyor.


Anayasayı Koruma Dairesi tarafından takip edilen örgüt üyeleri, AKP'nin yurt dışındaki lobi örgütü Uluslararası Demokratlar Birliği'nin (UID) daveti üzerine şubat ayı sonunda Almanya'dan Türkiye'ye giderek Saray'daki yemekli toplantıya katılıyorlar.
Makalede, Almanya'dan giden UID üyelerinin, Türkiye de birçok AKP'li siyasetçiyle ve ayrıca Erdoğan'la da buluştuklarına yer verilmiş.
Toplantıda yurtdışından gelenlerin, göçmenler içinde kalabalığı coşturmak ve onları yaklaşan seçim kampanyası için havaya sokmakla görevli olacakları yazılıyor.
Özellikle Avrupa'da ki AKP taraftarları içinde tanınan Metin Külünk'ün, 2023'de yapılacak seçimler için: 'şimdiden seçim çalışmaları başlamalıdır' görüşü dikkat çekiyor.
Külünk'ün, Avrupa'da ki AKP yandaşlarının, 'ağabeyisi' olarak tanındığı ve Sedat Peker videosunda da belirttiği gibi 'çantayla yurtdışına para taşıdığı söyleniyor.
Aynı zamanda; Almanyalı Osmanlılar Derneğini kurup, maddi yardım yaptığı da yine Sedat Peker tarafından açıklanmıştı. Birçok fotoğraf da Osmanlılar Derneği kurucuları, Metin Külünk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun aynı kare içerisinde oldukları görülüyor.
Metin Külünk'ün 2018'den beri Almanya'ya gelemediğinin nedeni, şu anda yasaklanmış rock grubu "Osmanen Germania" ile yasadışı entrikalara karışmış olmasını gösterebiliriz.
Aynı zamanda güney Almanya'dan gelen Alman-Türk H.E., "Derin Analiz" takma adıyla Türk hükümetinin çıkarları doğrultusunda örtülü propaganda yürütüyor.
Bunun 50.000'den fazla takipçisi olan hesap, kelimenin tam anlamıyla "daha derin bir analiz" yapmaya değer.
Çok yakın zamanda yapılan paylaşımlar şöyle diyor: "Akdeniz'in tamamına Türkiye'nin hâkim olduğu yeni haritayı yakında göreceğiz. Bundan böyle, önceden belirlenmiş olanı kabul etmeyen, çizimleri kendi kendine dikte eden bir Türkiye olacak!”
Şu anda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından temsil edilen büyük güç fantezileri, burada yayınlanan hesap ve içerik, AKP'nin Almanya'daki yapılarının aslında ne kadar ilerlediğini gösteriyor.
H. E.'nin durumunda dikkat çekici olan, Ankara'daki "basit" bir Alman-Türk'ün temaslarının ne kadar ileri gidebileceğidir.
H.E. Rumuzunu kullanan şahsın, Erdoğan ve Genelkurmay Başkanının Hasan Doğan ile iletişim halinde olduğu görülüyor.  H. E Derin Analiz yotube kanallında foto ve devamlı ismini de veriyor: Hasan Kurtulmuş
Aynı zamanda E., bir başka Erdoğan danışmanını da cep telefonuna "Abi" (ağabey) olarak kaydettiği söyleniyor.
Almanya'da bu konuda, serbest bir şekilde çalışan başka "AKP trolleri" de var.
Tuğrul Selmanoğlu-Bilgili Üretmen gibi isimler zaten binlerce takipçisi ile biliniyor.
Bilgili Üretmen çok sayıda videolar yayınlayarak yurtdışındaki muhalefete karşı fitne tohumları saçarak hedef gösteriyor. Aynı zamanda Almanya hükümetine ve kamuoyuna karşı da milliyetçi ve ırkçı videolar yayınlıyor.
AKP propagandasının Almanya'daki ilk görünür sonuçları ve temsilcileri oldukları söylenebilir.
Daha önce pek tanınmayan Bilgili Üretmen, sosyal medyadaki videolarıyla geniş bir erişim sağlamıştır.
Kural olarak, Almanya'daki mevcut veya sözde şikayetleri, hâkim "Türkiye nefreti" ve "İslamofobi"yi ele alıyor.
UID'nin yönetim kurulu üyesi, İslamcı olarak sınıflandırılan Yeni Akit TV kanalı da dahil olmak üzere, Türkiye'deki çok sayıda hükümet yanlısı medyada yer alıyor.
AKP yıllardır Almanya'da Türkiye'den gelen göçmenler içinde kampanya yürütüyor. Son yıllardaki tüm seçimlerde Almanya'da AKP, muhalefetten daha iyi performans gösterdi ve yüzde olarak ise Türkiye ortalamasından daha fazla oy aldı.
Muhalifler ciddi ataklar yapmazsa benzer bir senaryonun 2023 seçimlerinde de tekrarlanması muhtemeldir.
AKP, bir yandan UID aracılığıyla Almanya'da her yerde var ve iyi yapılara sahip.
Öte yandan, Almanya'daki iktidar partisi, görünüşe göre tüm olası cephelerde oy için savaşıyor.
AKP-MHP iktidarı, Türkiye'de toplumu ikiye böldüğü gibi, Almanya ve Avrupa'da da ki göçmen azınlığı aynı şekilde bölmüştür.
Avrupa'daki muhalif olanları yani diğer muhalefet partiler ve onların taraftarlarını, zaman zaman tehdit ve şiddet kullanarak sindirme yoluna gitmiştir.