Çocukların, çok acı bir dünya gerçekliği karşısındaki hüzünlü yüzleri; 4. kez gerçekleştirilen Küresel İklim Boykotu’nda cıvıl cıvıldı! Sayıları azalmamıştı! 3. Boykotları’ndan sonra, Parlamento’nun kararlaştırdığı ve halka ek ödenek olarak dönen yeni “Klima Paketi”nin çözümsüzlüğüne karşı haykırmanın coşkusundaydılar.

Belediye binasının önünde toplanıldığında; partilerde görevli olan politikacılara yönelik, ağırlıklı olarak liseliler konuşmalar yaptı. “Sadece konuşmayın, sadece önerge vermeyin. Yapın!” içerikli çok genç seslerden, çok kısa konuşmalar dinledik.

Üniversite Merkez Kampüsü’nün önüne; 12-16 arası yaş grubundaki çocukların önderliğinde yürüdük. “Karbon-Stop, Savaş-Stop, Silah-Stop” diye tekrarladıkları her parolada, kangurular gibi zıplayan bir sahne yarattılar sokaklarda.

Ellerdeki dövizler, her seferinde olduğu gibi emek yüklüydü. “Kardanadam ne demek nine?” diye soran ilerki nesillerin karikatürlerinden tutun da, “İklim Ancak Kapitalizmsiz Korunur” dövizlerinin çeşitliliğine dek, yüzlerce dövizi anlatmaya sayfalar yetmez...

Yetişkinler dışındaki her üniversiteli genç konuşmacı; Rojava’nın tarumar edilmesine karşı çıktıklarını ifadelendirdi. Bu konuşmalarda “Türkiye” lafı ağıza dahi alınmadı. Tüm emperyalist ülkelere karşı haykırıldı ve çok büyük bir coşkuyla alkışlandı.

3. Küresel İklim Boykotu’nun ardından; üniversitelerde ve çeşitli kurumlar içerisinde profesörler tarafından sayısız seminer verildiği belirtildi ve: “Bilim adamlarının görevi, sadece bilgi aktarmak ve dünyayı yorumlamak değildir. Bilim adamları, devletin yanlış politikalarına karşı da ses çıkarmalıdır. DÜNYA ANCAK BÖYLE DEĞİŞİR! KONUŞARAK DEĞİL YAPARAK!” denildi. Konuşmacı gençler Marksist değildi, belki de hiç olmayacaklar. Ancak Marks’tan kopye çekmeleri bile, önceki eylemlere göre oldukça ileri bir adımdı.

Kürt Öğrenciler Birliği adına konuşma yapılıp; “Dünyanın bir tarafındaki toprak parçaları, üzerlerindeki tüm canlılarla birlikte bombalanırken, iklim-doğa-çevre korumaktan bahsedilemez... Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” dendiğinde, 10-12 yaşındaki çocuklar dahi bu slogana coşkuyla katıldılar. Ağırlıklı bir bölümü, hayatlarında ilk kez bu sloganı haykırdı.

“Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”; tüm dünya için güzel bir gelecek talep eden bu yavrucukların dilinden dökülünce, daha da bir güzelleşti ve yine bir gerçeğe dönüştü...