Türkiye’de 24 Haziran 2018’de gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için Avrupa’da Türkiyeli göçmenlerin yaşadığı ülke ve eyaletlerde sandıklar 7-19 Haziran tarihleri arasında kurulacak.

Mecliste grubu bulunan AKP, CHP ve MHP yurtdışı sandık görevlileri için YSK’ya öneride bulunuyorlar. HDP kendisi sandık görevlisi öneremediği için, HDP ve diğer ittifak partileri için sandık görevlilerini CHP YSK’ya öneriyor.  

CHP beni sandık görevlisi olarak YSK’ya önermiş fakat YSK hiçbir gerekçe belirtmeden sandık görevlisi olmamı kabul etmemiştir. İsmimin bu şekilde gerekçelendirilmeden çizilmiş olması anti-demokratik bir uygulamadır. Yıllardır yurtdışında yaşıyor olmama ve Türkiye’de hakkımda açılan bir dava bulunmamasına rağmen YSK’nın ismimi kabul etmemesi AKP’nin keyfi politikalarının bir sonucudur.

AKP ve MHP Türkiye’yi böldükleri gibi yurtdışında yaşayan Türkleri ve Kürtleri de gerici bir zihniyetle bölmek istemektedir.

Bize düşen, Avrupa’da yaşayan Türk ve Kürt göçmenler olarak AKP ve MHP’nin bu bölme yöntemini boşa çıkartmaktır.

 AKP Türkiye’de Kürtlere, Türklere, ezilenlere, demokrat ve devrimcilere, Ezidilere ve kadınlara karşı bir şiddet politikası yürütmektedir.  AKP kendinden olmayan ve kendileri gibi düşünmeyenlere karşı yaşama hakkı dahi tanımamaktadır. 16 yıllık iktidarı boyunca kendisi gibi düşünmeyen binlerce kişiyi hapishanelere attı, meslekten men kararı çıkararak işsiz bıraktı. Bugün çok sayıda gazeteci, sendikacı ve siyasetçi suçsuz oldukları halde hapis yatmaktadır.

HDP eş-başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ bir yıldır cezaevinde rehin tutulmaktadırlar. Çok sayıda HDP’li siyasetçi, belediye başkanları hapse atılmışlar, belediyelere ise kayyumlar atanmıştır. CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında suçsuz olduğu halde 25 yıl hapis kararı verilmiştir.

AKP, aynı zamanda, ötekileştirmek ve yok etmek üzere Kürtlere karşı bir savaş politikası yürütmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cem evlerine cümbüş evleri demekte ama Yavuz Bingöl gibi bazı döneklerle Alevilerden oy alacağını sanmaktadır. Yezit zihniyetli diktatör Erdoğan, Diyarbakır’da Demirtaş’ta küfrederek oy almaya çalışmaktadır.

Onurlu Kürt halkı 26 Haziran’da oylarını Demirtaş ve HDP’ye vererek AKP ve Tayyip Erdoğan’ı tarihin çöplüğüne fırlatacaklardır.

AKP ve MHP’nin bu baskıcı faşist politikalarına karşı çıkalım!

Bu yüzden sizleri, Avrupa’da yaşayan Kürt, Türk, Alevi ve diğer azınlıklar, demokratlar, sosyalistler ve devrimciler olarak oylarınızı 7-19 Haziran arasında HDP’ye vermeye çağırıyorum.