AKP, Saray, MHP ve geleneksel devlet aklı yeni, (bilindik eski) oyunlarıyla halklarımızın iradesine temsili yet iradesine, 'el koymaya' yok saymaya devam etmektedir. Kürt coğrafyasında seçilmiş ve bölge halklarının iradesini temsil eden, Eş Belediye Başkanları ve meclis üyelerini gözaltına alarak birçoklarını tutuklamışlardır.

Faşizm, saldırılarını her gün biraz daha artırarak saldırganlığına devam etmektedir. AKP, Saray ve MHP ortaklığındaki faşizm, 15 Temmuz 2016, 'darbe girişimini' bahane ederek Türkiye halklarına karşı, üstü örtülü savaş açmıştır.

Savaş konseptini devreye sokarak, 7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrası seçilmişlerin iradesini yok sayarak, seçimlerin, 'yenilenmesi' zorlamasıyla, Saray devreye girerek halklarımıza saldırı kampanyası başlatılmıştır.

Savaş konsepti ve saldırı kampanyasında, AKP devleti ve Saray ve MHP, 'yalnız değildir' faşizme yedeklenmiş ve aklını kiraya vermiş, 'basın' kurumları da yer almaktadır. Havuz medyası yine yaşanılan olayları çarpıtarak, 'terör faaliyeti' gibi manipülasyon, 'haber' olarak kamuoyuna aktarmaktadır. Havuz medyası, yandaş medya, aklını kiraya vermiş olan medya kurumları, faşizmin saldırılarını kritiğe etmeyi bir tarafa bırakmış, saldırılara ortak olmak için bir-birleriyle yarış içindedirler.

AKP devleti, Saray, MHP'de yanına alarak, 'darbe girişimine' sığınıp Türkiye halklarına yeni bir saldırı dalgası başlatmıştır. Bu saldırılarına ilk olarak, olarak muhalif basın, medya kurumlarını kapatarak, yayın akışını engelleyerek, farklı seslerin çıkmasını yok sayarak başlamışlardır.

Tüm muhalif TV, Radyo ve yazılı basın kapatılmış ve sadece Saray eksenli yayı yapan kurumlara izin verilmiştir.

 FAŞİZM HALKLARIN İRADESİNE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR!

AKP, Saray ve MHP ortaklığında faşist diktatörlük halklarımızın iradesine el koymaya, seçilmiş belediye başkanları meclis üyelerinden sonra şimdi de, seçilmiş Milletvekillerine, HDP eş başkanlarına saldırmaktadır ve gözaltına almışlardır. Başta HDP Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere, seçilmiş olan 12 Milletvekili gözaltına alınmışlardır.

Bu saldırı ve gözaltı kampanyası, bizzat Sarayın yönlendirmesiyle gerçekleşmiştir. Sarayın, R.T. Erdoğan'ın, 'türk tipi' başkanlık hayallerinin gerçekleşmesi için atılan adımların bir parçasıdır. Bu saldırı, gözaltı ve tutuklama kampanyası, 'türk tipi' başkanlık, diktatörlük özleminin gerçekleşmesi için başlatılan saldırıların bir parçasıdır.

HDP ve demokratik kurumlara saldırıların hedefinde, halklarımızın iradesi demokrasi talebi, yaşam hakkı, özgürlükleri savunma ve geliştirme bulunmaktadır.

FAŞİZM İRADEMİZİ TESLİM ALAMAZ!

Önemli olan, bedenen faşizm tarafından esir alınmak değil, önemli olan faşizme iradenin teslim edilmemesidir. AKP, Saray ve MHP ortaklığı irademizi, temsil ettiğimiz değerleri teslim alamayacaktır!

Sarayın sırça köşelerinde, 'muktedirlerin' dudakları arasında dolaşan kelimelerle başlatılan saldırı kampanyası, halklarımızın iradesi karşısında dayanamayacaktır. İflas edecektir! Bu nedenle diyoruz ki. Gün faşizme karşı omuz omuza dik durma günüdür!

Gün, AKP, Saray ve MHP ortaklığında, Nazi saldırılarına karşı mücadele ve halklarımızın iradesine sahip çıkma günüdür! Gün, dayanışma, mücadele ve direnme günüdür!

4 Kasım 2016