1-Feto ile erken soygun kavgasına tutuştu. Ve ortağına erken kazık attı. Yani, 15 Temmuz darbe girişiminde silahı ilk çeken taraf olarak ortağını erken tasfiye etti. Böylece, FETO'nün hem teknik bilgilerin den hem tecrübelerinden hem de desteğinden yoksun kaldı.

2- Kürtleri kandırma oyunları açığa çıktı. Yetmezmiş gibi HDP ve PKK üzerinden muhalif Kürtlere karşı yoğun bir saldırı politikası yürüttü. Selahattin Demirtaş'ı tutuklatmakla Kürtleri kaybetme sonucunu kesinleştirdi ve bunu kendi elleriyle hazırladı.

3- Aleviler'in çoğunluğunu kazanma oyunları da tutmadı.

4- Kemalistleri ve Laik düzenden yana olanları tüm gücü ile ezmek istemesine rağmen bu da başarılamadı. Aksine, Kemalist Cumhuriyet'e sahip çıkacak nesilleri daha da bir tetiklediler.

5- Kırsal kesimde tarım ve köylülük bitti, şehirlerde işsizlik ve yoksulluk dayanılmaz boyutlara ulaştı.

6- Öğrenciler ve akademisyenler cezaevlerinde Tayyip faşizmini öğrendiler. Keza, Gazeteciler de öyle!

7- Ülke'nin seküler düzenin den memnun, TUSÌAD bünyesindeki en güçlü iş adamları da İslamcı sermayeye yem edilmek için ağır vergi yükleri ile çökertilmek istenmelerini unutmayacaktır.

8- Orta sınıf denilen ve AKP'nin en büyük destekçisi olan esnaf, resmen iflasın sel sularına kapılarak boğulma tehlikesi geçirmekte.

9- KHK uydurmaları ile işlerinden atılan on binlerce memur ve FETÖ suçlaması ile içeri atılan on binlerce asker, subay ve askeri öğrenci, Tayyip rejimi ile bir an önce hesaplaşmak için gün saymaktadır.

Şimdi buraya kadar saydıklarım, AKP'nin dayandığı toplumsal kesim olmaktan kesinlikle çıktı. Geride, çok sınırlı kemikleşmiş zır cahil AKP'li bir taban kaldı. Devlet kadrolarına yerleştirdiği kadrolar ise, çapsız ve beceriksiz insan malzemesin den oluşuyor. Bunlar ile de fazla yol alamaz.

10- AKP'nin soygun ve talan yüklü gemisini terk edenlerin oluşu. Ve bunların Tayyip'in reislik yaptığı Gemi'sinde su alan delikler açması. Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Abdullah Gül den Tayyip'in doktoru Turhan Çömez'e varana kadar Tayyip karşıtı eski AKP'lilerin çoğalması.

11- Sedat Peker gibi kullanılan eski mafya grupları da bildikleri pislikleri ifşa etmekle, AKP Çetesi'nin gerçek yüzünü gören kitlelerin çoğalmasına vesile olmak da.

Tüm bunlar, artık var olan bir olgu. Yani gerçek! İşte bu sayılan gerçeklere baktığımızda, Tayyip çetesini ayak da tutacak tek bir güç kalıyor. O da ele geçirdiği devlet gücü ve SADAT gibi gizli paramiliter örgütlenmeler.

Bu da en son Kılıçdaroğlu'nun onların kapısına dayanması ile ifşa oldu. Ve böylece bütün kaos ve terör planları altüst olmuş oldu. Ama diğer taraftan, bu planlarını da kullanmak zorundalar, çünkü başka güçleri kalmadı... Yani kaçarken sis bombası atmaktan ve iç savaş çıkarmaktan başka çareleri yok...

Bir de muhalefeti bölme umutları var. Muhalefet de eğer Kürt-Türk, Alevi-Sünni vb. İlkel bölünme tuzaklarına düşmez, ortaklaşan bir yurtsever cephe de buluşursa, Tayyip çetesi kesin gider.