Bir güvenlik firması sahibi ve inşaat şirketi ortağı olan Ömür Karakaya, dün, Kadıköy’deki bir araç kiralama firmasından Porche Cayenne marka cip kiraladı. Karakaya, 34 FE 3434 plakalı cipi, gece Ümraniye İnkılap Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde bulunan evinin önüne park etti. Annesiyle birlikte yaşayan Karakaya’nın evine, sabaha doğru hırsız girdi. Hırsızlar evden dizüstü bilgisayar, cep telefonu, cüzdan ve ilaçlarla birlikte lüks cipin anahtarlarını çaldı.



Ömür Karakaya sabah uyandığında eve hırsız girdiğini fark etti. Anahtarları bulamayan Karakaya, dışarı bakınca 220 bin lira değerindeki Porche Cayenne marka cipin yerinde olmadığını görünce araç kiralama firmasını aradı. Kiralama firmasının ortaklarından Necdet Karakoyun, içinde GPRS olan cipin yerini internet üzerinden tespit ederek durumu polise bildirdi. Cipin Çekmeköy’de bir sokak üzerinde bulunduğunu belirten Karakoyun, telefonla koordinat vererek polise yardımda bulundu.

 

O andan itibaren, Necdet Karakoyun’un cipin konumuyla ilgili olarak verdiği bilgiler doğrultusunda hareket eden polisi gören cipin içindeki biri kız 4 kişi arasında kovalamaca yaşanmaya başladı. Yaklaşık 1 saat süren kovalamaca Ataşehir Örnek Mahallesi Karlıdere Caddesi'nde sona erdi. Cipin içindekiler, Esatpaşa Köprüsü’ne girecekleri sırada, köprü üzerinden Karlıdere Caddesi’ne giren Selim Yıldız’ın kullandığı 34 EM 0255 plakalı Ford Transit marka minibüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan minibüs de park halindeki 34 AR 6891 plakalı Hyundai marka bir başka minibüse çarptı.



Kaza sonrası, cipin içindekiler yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerden 3'ü ara sokaklara girerken 15 yaşındaki J.Ö. adlı genç kız, fazla uzaklaşamadan bir binaya girmeye çalışırken polis tarafından yakalandı. Ara sokaklarda aramalara devam eden polis ekipleri, cipi kullanan Sercan Gürbüz (23) ile Fırat Dalar’ı (20) da yakaladı. Soyadı henüz belirlenemeyen Sabri isimli kişi ise kayıplara karıştı. Gözaltına alınan şüpheliler Ataşehir Şehir Hayrettin Yıldırım Polis Merkezi’ne götürüldü.



Cipi kiraladığı gün evine hırsız giren Ömür Karakaya, hırsızlığın tam olarak ne zaman yapıldığını bilmediğini belirterek "Kapıyı açıp girmişler. Annemin çantasını, cüzdanımı, aracın anahtarını alıp gitmişler. Araç kiralama firması, GPRS sayesinde polisi yönlendirmiş. Araç yakalanmış ama olan oldu” diye konuştu.



(BB)