Türk boksuna sayısız madalya ve derece kazandıran Karslı boksör Kibar Tatar da şampiyon için memleketine geldi. Kars’ın merkez Çakmak Köyünden olan Tatar, Fenerbahçe Spor Kulübü Boks takımında antrenörlük yapıyor. İstanbul Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde şef olarak çalışan Kibar Tatar, 1983 yılında başladığı boks yaşamında uzun yıllar Türkiye şampiyonluğunu kimseye kaptırmadı. Profesyonel olarak ta ringe çıkan Kibar Tatar, deneyimlerini Fenerbahçe Spor Kulübü'nde boks yapan gençlere aktarıyor. Tatar baba ocağı Kars’ta Fenerbahçe’yi tensil ettiği için son derece mutlu olduğunu belirterek. "Uçağa bindiğim andan itibaren Kars’a geleceğim için çok heyecanlandım" dedi.

BOKS, TÜRKİYE’DE FUTBOL VE BASKETBOLDAN SONRA GELİR

Boks İl Temsilcisi Cengiz Anek ise Boks Şampiyonasına 60 ilden 690 sporcu katıldığını bildirdi. Türkiye Boks Federasyonu, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Kazım Sever de Türkiye’de boksun her geçen gün ileriye doğru gittiğini vurguladı. Boksun Türkiye’de futbol ve basketboldan sonra geldiğine işaret eden Sever; "Altı gün içinde Karslılar 572 maç izleyecek. Türkiye Boks Federasyonu minik ve yıldız sporcularımıza çok önem veriyor" diye konuştu.

OLİMPİYAT ÖNCESİ, KARS’TA ŞAMPİYONA

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de, olimpiyat öncesi Kars’ta düzenlenecek olan Türkiye Üst Minikler (13 - 14) Yaş Ferdi Boks Şampiyonasının centilmenlik içinde geçmesini istedi. Eyüp Gözgeç öBizim işimiz, öncelikli olarak bu şampiyonayı güzel Serhat Şehrimiz Karsımıza yakışır bir şekilde spor ahlakı içerisinde tamamlamaktır. Hakemlik, bizim şeref, haysiyet ve spor ahlakımızı temsil eden bir kurumdur. Ola ki hakemlerde bir insandır, hatalar olabilir. Yani sebebi her ne olursa olsun, her şey spor ahlakı ve boks camiasına yakışır bir şekilde tamamlanmalıdır. Spor evrenseldir ve dostluk, kardeşlik, iyi niyet ve huzur ortamında yapılır. Bunca yıldır süren boks turnuvalarında bir tatsızlık ve şiddet asla yaşanmamıştır" dedi.