Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu HİZKONFED arasında bir yıldır sürdürülen ilişkiler, somut projelere dönüşüyor. Yaşlı bakımı konusunda geçtiğimiz yıl başlayan işbirliği, HİZKONFED Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy başkanlığındaki heyetin Hamm ziyareti ile hız kazandı. 4-10 Mart tarihleri arasında temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya gelen heyet, Hamm Büyükşehir Belediyesi Sosyal Entegrasyon Dairesi Başkanı Wolfgang Müller ile birlikte Hamm Gönüllüler Merkezi’ni ziyaret eden HİZKONFED yetkilileri, yeni işbirliği alanları konusunu görüştü.

Hamm Belediyesi ve kentteki engelli, yaşlı, gençlik ve kadın merkezlerinde incelemelerde bulunan heyet, ortak projeler konusunda anlaşmaya vardı. İlişkilerin karşılıklı ziyaretlerle sürdürülmesi konusunda mutabık kalınırken, Türkiye’de engelli ve yaşlı bakım merkezleri kurulması konusunda anlaşmaya varıldı.

Temasların oldukça verimli geçtiğini belirten HİZKONFED Genel Başkanı Nezaket Atasoy,”Hamm’da yaşlı ve engelli merkezlerinde gördüğümüz yenilikleri Türkiye’ye taşımak istiyoruz. Özellikle engellilerin iyi ortamlarda eğitim almaları ve rehabilitasyonu için Türkiye’de bir merkez kurmayı düşünüyoruz. Bu sayede engelli vatandaşlarımız uluslararası düzeyde hizmete kavuşacak. Bir de İzmir veya İstanbul’da yaşlı rehabilitasyon merkezi projemiz var. Burada Almanya’dan gelecek yaşlılarımızın bakılması sözkonusu olacak” diye konuştu.

Hamm belediyesi ile yakın ilişkilerin gelecek dönemde süreceğini de kaydeden Atasoy, yeni projeler için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Görüşmelerin ardından heyete Hamm Belediyesi Sosyal Entegrasyon Dairesi Başkanı Wolfgang Müller ve Gönüllüler Merkezi yetkilileri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Heyette Nezaket Atasoy ile birlikte Güler Kuran, Meral Ercan, Afet Özcafer, Feridun Cevahiroğlu, Yakup Kodalak ve İlhan Yavuz bulunuyor.

HİZKONFED heyeti Düsseldorf ve Köln’de de temaslarda bulunduktan sonra 10 Mart tarihinde Almanya’dan ayrılacak.