Ali Akdemir 


Umut Artık Hayata Gülümseyecek.....

Bundan sonrası için sadece önümüzdeki 14 gün içinde iliğin uyum sağlaması için beklemek gerekiyor

Umut için zamanla yapılan çaresiz ama umut dolu yarış sonunda kazanıldı.


Bir süre önce Antalya'da ilik nakli bekleyen Umut'un durumunu Avrupa Postası aracılığıyla okuyucuların bilgisine ve dikkatine sunmuştuk. Bu konuda  Kamuoyundan destek istenmişti.


Daha öncede belirttiğimiz üzere,
11.06.2010 İzmir doğumlu Umut Yunus Emrem’e daha 4 aylık‘ken ilik kanseri teşhisi konur. Emine ve Ümit  Emrem çiftinin tek evlatları olan Umut ilik kanseriyle bugünlerde ölüm-kalım mücadelesi vermekteydi. Umut’a yapılan son emar testi sonucu, beyninde mantar enfeksiyonu  tespit edilmişti. Kendisine uygun bir ilik bulunamazsa maalesef bu ölüm kalım mücadelesinden yenik çıkacaktı.

Hastanede Umut için kan veren bir yardımsever

Önümüzdeki Haziran'da 4 yaşına girmeye hazırlanan, Umut‘un tedavisi, şu günlerde Antalya’daki özel Medical Park Hastahanesinde Kemik İliği Nakil Ünitesinde devam etmektedir. Özel karantinada yanında ihtiyaçlarını karşılaması için sürekli annesi bulunmaktadır.
       

İYİ HABER İSPANYA'DAN GELDİ         

Umut'un Anne ve Babası

Beklenen müjdeli haber İspanya'dan geldi. İlik Bankası aracılığıyla yapılan uygun donör taraması sonucu, İspanya'dan Umuta uygun ilik bulundu. İspanya'dan gönderilen Kordon bağı, Antalya'ya ulaştırıldı ve küçük Umuta umut oldu. Küçük Umut yapılan amaliyat sonucu ilik nakli yapıldı. Şu anda Umut‘un kanının bir süre daha günlük olarak değiştirilmesi gerekiyor.

„ Yaşatmak, yaşamak kadar güzeldir “

Hastanede İspanya'dan gelen iyi habere sevinen, kan vermek isteyen gönüllüler

Ondört gün sonra kendisine yapilan ilik nakli uyum sağladığında, Umut, hergün güneşin doğuşunu ve batışını mutlu ve sağlıklı bir ortamda, ailesi ile birlikte görebilecek.

Türkiye'deki A RH + Pozitif Kan grubuna dahil olan yardımseverlerin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada, Umut’un, babasını arayarak yada direkt  olarak, Hastahane ile irtibata geçerek, uygun kan vererek Umut’un günlük kan ihtiyacına katkıda bulunup canına can, nefesine nefes katabilirler.

Umut’un babası Ümit Emrem'e ulaşmak isteyenler için telefon numaraları: 0537 - 7274534 / 0546 - 2529288

E- mail: [email protected]

Foto: Mehmet Budak