9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde vefat etti.

Özel Ankara Güven Hastanesi, 9. Cumhurbaşkanı'nın böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği ve akut solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Özel Ankara Güven Hastanesi'nin yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

"Sayın 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, 13 Mayıs 2015 tarihinde böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği ve akut solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle hastanemize yatırılmıştır. Takip eden günlerde sağlık durumu giderek ağırlaşmış ve tedavileri devam etmekte iken, 16/06/2015 tarihinde solunum ve kalp fonksiyonlarında ileri derece kötüleşme olmuştur. Yapılan tüm girişimlere rağmen cevap alınamamış, 17/06/2015 saat 02.05 'de hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı dileriz."

DEMİREL'İN TARİHE GEÇEN SÖZLERİ

Demirel, 1978 ve 1980 döneminde yaşanan Maraş ve Çorum katliamları sırasında söylediği sözlerle akıllara kazınmıştı.

İşte Demirel'in o dönemde söylediği sözler:

- Bana "Milliyetçiler adam öldürüyor" dedirtemezsiniz.

- Bugün sağ tedhişçi diye bir şey yoktur. Türkiye'de sol tedhişçi vardır, sağ tedhişçi diye bir şey yoktur. Adam öldüren yok yani.

- Ben altı kere gittiysem yedi kere geldim. (Sizi o bulunduğunuz yerden altı defa indirdiler, hala orada oturmaya utanmıyor musunuz? diye soran gazeteciye.)

- Bunların sonu da Allende gibi olacak. (1979 yılında Başbakan Bülent Ecevit'i öldürülen Şili Devlet Başkanı Salvador Allende'ye benzetir.)

- Çorum'u bırak, Fatsa'ya bak (Çorum katliamı hakkında düşüncülerini soran gazeteciye cevabı)

- Kırk günde kabak yetişmez. (1978'de CHP'nin 40 günde Türkçe bilmeyen öğretmenleri alıp öğretmen yapması için demiştir.)

- Ne veriyorlarsa benden beş fazlası (seçim vaatlerinden)

- Parazit yapıyor! (Zam isteyen sendika liderlerine)

- Yollar yürümekle aşınmaz. (12 Mart 1971 öncesi sol örgütlerin yürüyüşleri ile ilgili söyledi)