Geçtiğimiz Cuma günü Stuttgart’ta yaşamını yitiren Sosyalist Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) aktivisti Aysel Oruncak Kerinç için, ertesi gün yüzlerce kişinin katılımıyla anma etkinliği gerçekleştirildi.

Aysel Oruncak Kerinç şahsında özgürlük ve sosyalizm şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan anmada, Kerinç’in yaşamından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterimi yapıldı.

İhtiyaç duyduğumuzda yanıbaşımızdaydı

MLKP/KKÖ (Komünist Kadın Örgütü) adına yapılan konuşmada, Kerinç’in Komünist Gençlik Örgütü’nden (KGÖ) Sosyalist Kadınlar Birliği’ne (SKB) 20 yıllık politik yaşamına ilişkin bilgiler verildi. Devamla “Aysel yoldaş her zaman sımsıcak yoldaş sevgisi ve saygısıyla bizi sarıp sarmaladı, maddi ve manevi olanaklarını partimize sunmaktan çekinmedi, emekçiliği gösterişsizdi, kendinden verendi, insani değerlerini koruyan her insanla bir biçimde bağ kurmasını bildi, sevdi ve sevildi, kapitalizme karşı illa ki sosyalizm ısrarını hep sürdürdü. Ona ihtiyaç duyduğumuz her anda yanı başımızdaydı. Kadın özgürlük mücadelesine olan inancını hep korudu, eylem alanlarında güzel gülüşü ile yerini aldı” denildi.

Kürt Kadın Hareketi, Partizan, MKP, Alınteri, Linkes Zentrum Lilo Hermann temsilcileri de Aysel Oruncak Kerinç ile ilgili anılarını paylaştı. Salonda “Aysel yoldaş ölümsüzdür” sloganıyla yankılanırken, etkinlik Kerinç’in sevdiği ezgilerle sonlandı.