Sınırlardaki tüm sıkı kontrollere rağmen, son iki günde Münih tren garına gelen mülteci sayısı üç bini geçti.

Kente, son on bir günde gelen mülteci sayısı ise yetmiş bine yaklaştı. Artık, kentte mültecilere barınma olanağı sunulamayınca, gara Avusturya ve Çek Cumhuriyeti istikametinden özel sefer trenlerle getirilen mülteciler, hemen bekletilmeden başka trenlere aktarılarak Almanya’nın diğer kentlerine gönderiliyor.

 

MÜNİH’TEKİ SEVİNÇLİ KARŞILAMALAR ARTIK BİTTİ


Mülteci akınının ardı arkasının kesilmemesi, halkta ve yetkililerde yardım etmenin verdiği mutluluk sevinci yerini, yavaş  yavaş endişeye bırakıyor. Dün gara özel trenlerle gelen mülteciler, polis kordonuyla diğer yolcuların şaşkın bakışları arasında,  garın en uzak ucundaki bir perondaki başka bir trene götürülerek, Düsseldorf’a gönderildi.
Daha önceleri mültecilerin gelişinde itinayla yapılan sağlık kontrolleri ve sayımları yapılmadığı gibi, daha önceki karşılamalarda görülen yiyecek, içecek, giyecek  ve çocuklara oyuncak dağıtımı yapılmadı. Son gelen mültecileri artık alkışlayanlar da yoktu.    

 

DÖRTE BİRİ SAHTE SURİYELİ


Mecklenburg-Vorpommerns Eyaleti İçişleri Bakanı Lorenz Caffier’un (CDU) “Mültecilerin en az dörtte biri sahte Suriyeli, bunlar diğer Arap ülkelerinden ve Afrika ülkelerinden”
iddiasında bulunmuştu. Öte yandan dün Salzburg sınırında görev yapan polislere, savaştan kaçıp gelen Suriyelilerin arasına karışan, ekonomik nedenlerle başka ülkelerden gelenleri  kendi inisiyatiflerini kullanıp sınırdan içeriye sokmamaları için gizli talimat verildiği Alman basınında yer aldı.  Merkel, sadece Suriye'den savaştan kaçanlara özel statü verileceğini söylemişti.