Türkiye sosyalist hareketi içinde 40 yıldan fazla bulunmuş Halkın Devrimci Öncüleri (HDÖ) lideri Rıza Salman, Almanya'da yaşamını yitirdi. 

Rıza Salman 1954’te Zonguldak Bartın’da doğdu. Ankara’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde yüksek öğrenimine başladı. Daha sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesinde bulunan Basın Yayın Yüksek Okulu’na girip öğrenimine devam etti.

1973 yılından başlayarak o sırada resmi adı bulunmayan, daha sonra Acilciler olarak anılacak örgüt içinde yer aldı. 1975’te askeri eğitim görmesi için Filistin’e gitti. 1976 yılı sonunda örgütün adı Halkın Devrimci Öncüleri olarak belirlendi.

Ocak 1977’de Ankara’da iki yoldaşıyla birlikte bir eylem hazırlığı içindeyken polisle çatışmak zorunda kaldı. Etrafı çevrilince elindeki el bombasının pimini çekip atarak polisleri rehin aldığı ileri sürülür. Olay sırasında çok sayıda polis (28 polis) yaralanırken Rıza Salman'da bir gözünü kaybeder. O günün gazeteleri bu olayı manşetten verir ve ‘’PİMİ ÇEKTİ POLİSLERE ATTI’’ biçiminde duyurur.

CEZAEVİNDEN FİRAR EDER ve YAKALANIR

Aralarında Rıza Salman'ın da bulunduğu tutuklular Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’de kazdıkları tünelden kaçarlar. Rıza Salman görme sorunu nedeniyle ters yöne gidince yakalanır. 

Aynı yıl eşi ve yoldaşı Ömür Karamollaoğlu Ankara’da bir patlama sonucu hayatını kaybeder. 

Rıza Salman Adapazarı ve Isparta hapishaneleri dahil olmak üzere değişik cezaevlerinde 90'lı yılların başına kadar hapis yatar.

Tahliye olduktan bir süre sonra yeniden aranmaya başladığı için ülke dışına çıkar.

Rıza Salman'ın değişik aralıklarla çıkan Kurtuluş Cephesi dergisinde ve değişik broşürlerde yazılar kaleme aldığı ileri sürülür.