Paris'in yakın banliyösü Goussainville'de faaliyet gösteren Dünya Hanımeli Derneği, Goussainville Spor ve Beauvais Anadolu Dernekleri kendi bölgelerinde yaşayan vatandaşların katkıları ile Şırnak,Van ve Afyon'da ki okullara kırtasiye ve kışlık kıyafatlerden oluşan yardım paketi gönderiyor.


Beauvais Anadolu Dernek başkanı Aysun Otgünlü "Toplanan yardımlara bölgesinde ki vatandaşların yanısıra  belediye ve valiliğinde katkı sunduğunu “belirtti.


Goussainville Dünya Hanımeli Dernek başkanı Pembe Hekimoğlu "Televizyon ve sosyal medyada Şıranak'ta, Van'da çocukların terlikle okula gitmeli bizleri harekete geçirdi. Şırnak'ta iki okulumuzda 800 öğreci olduğunu ve bunlara kırtasiye yanı sıra bot, kazak ve mont gönderiliyor. Fransa'dan ulaşımda zorlanıldığı için bir kısım yardım malzemesinin Bursa'da ki toptancılardan temasa geçilerek temin edildiğiniödedi ve Ulaşım kolaylığı sağlandığında yardımların devam edeceği birinci parti yadımın gönderilmesinde kendilerine destek veren Paris Başkonsolosluğu  ve Barsan Lojistik şirketine teşekkür etti.

 

Goussainville Spor derneği başkanı Ahmet Avdan "Ayaklarında ayakkabısı olmayan, terlikle, ince birer gömlekle okula giden çocukların gözlerindeki ışıltı bizleri harekete geçirdi" dedi.