35 yıl önce Berlin'in merkezinde yaşanan acı olayın sorumlularının hala açıklığa kavuşturulmaması, Alman yargısı için manidar bulundu.

CELALETTİN KESİM UNUTULMADI

Öldürülmesinin 35. yılında dostları ve yoldaşları Celalettin Kesim'i unutmadılar. Berlin Kreuzberg-Kottbusser Tor meydanındaki Anıtı önünde buluştular. Anısına bir buket çiçek ve çelenk ile karanfiller bırakıldı. Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadıkları Kreuzberg merkezinde bildiriler dağıtıldı. Daha sonra yapılan gösteride Alman Komünist Partisi (DKP) Berlin eyalet başkanı bir konuşma yaptı. Aralarında DKP, FİDEF, GEW, TKP, Antifa Berlin üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kurum ile örgüt gösteriye destek verdi. 

CELALETTİN KESİM KİMDİR?

1973 yılında Batı Berlin'e gelen Celalettin Kesim, bir süre Borsig Firması'nda tornacı olarak çalıştı . Daha sonra üyesi bulundugu IG Metall Sendikası'nda bir meslek okulunda Öğretmenliğe başladı. Öğretmenler Sendikası'nda (GEW) aktif sendikacılık yaptı. Aynı zamanda Berlin Türkiyeliler Merkezi Sekreteri ve Demokratik İşçi Derneği üyesi olarak toplumsal olaylarda en önde yer aldı.