Oberhausen kentinde 2001 yılından beri kanserli çocuklar ve ailelerine destek faaliyetlerini sürdüren Umut Yolu Derneği, gerçekleştirdiği kadınlar matinesiyle hem üyelerini eğlendirdi, hem de dernek için gelir elde etti.

Matinenin düzenlendiği salonu dolduran davetliler, sahnelerin tanınmış ismi Suna Gül'ün müzikleriyle doyasıya eğlendiler. Balıkesirliler Kültür Derneği BALDER'in miniklerinden oluşan Karesi Zeybek Ekibi'nin gösterisi büyük alkış aldı.

 İLİK BANKASINA KAYITLARI  ARTIRMAYI AMAÇLADIK

 Etkinlikte Umut Yolu Derneği Başkanı Aynur Çelikdöven, dernek faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Essen Üniversite Kliniği'nde tedavi gören kanserli çocuklar için dini bayramlarda farklı etkinlikler düzenlediklerini belirten Aynur Çelikdöven, “Her ay iki defa çocukları hastanede ziyaret ediyoruz. Dernek bahçemizde geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz yaz şenliği ile hem çocukların hem de ailelerinin stres atmalarına vesile oluyoruz. Matineyle üyelerimizi eğlendirmenin yanı sıra ilik bankasına kayıtları artırabilmeyi de amaçladık. İlik bankasında çok sayıda sıra bekleyen insan var, bundan dolayı bu akşam kayıtlar yaptık” diye konuştu.

Doğum günleri etkinlik gününe denk gelen bazı üyeleri, Dernek Başkanı Aynur Çelikdöven, birer çiçekle tebrik etti. Zengin tombala çekilişinin büyük ilgi gördüğü etkinlikte kadınlar bol bol halay çekerek eğlenirken, katılımlarıyla derneğe katkı sağlamış oldular.