Konfederasyonun engelliler ve anneleri için düzenlediği etkinlikte Orhan Atlıoğlu ve Belgin Aslan sunuculuk yaptı. 



Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’inde katıldığı gecede Konfederasyon Genel Başkanı Cengiz Hocazade bir konuşma yaptı. Konfederasyonun 25 yıldır faaliyet gösterdiğini söyleyen Hocazade “biz her ay Türkiye'ye 25-30 engelli arabası gönderiyoruz” dedi. Konfederasyonun faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi veren Hocazade, Avrupa’daki başkonsolosluklarda engelli tuvaleti olmadığına dikkati çekti. Hocazade “Almanya, Dünyada engelli sorununu halletmiş tek ülkedir. Ama maalesef biz 55 yıldır buralarda yaşadığımız halde Avrupa’daki başkonsolosluk binalarının yüzde 95’inde engelli tuvaleti yoktur. Daha geçtiğimiz günlerde bir engelli kızımız Nürnberg başkonsolosluğunda tuvalet olmadığından altına yapmak zorunda kaldı” dedi. Hocazade, Nürnberg başkonsolosluğunda iki hafta sonra bir engelli tuvaletinin açılacağı müjdesini verdi.


Engellilere ve annelerine madalyalar takıldı

Geceye katılan Münih ve civarında yaşayan engelli Türkiye kökenli çocuklara ve annelerine konfederasyon adına madalyalar takılarak ödüller verildi. Münih Gelişim Orkestrası eşliğinde coşan engelli çocuklar ve aileler bol bol oynadılar.



Zeki Bekar
Müzik Okulu minik öğrencileri ise sundukları türkülerle geceye katılanlardan büyük alkış aldılar. Gece, engelliler konusunda aktif görev alanlara plaketler verilmesiyle sona erdi.