Çevresinde sevilen, sosyal, kültürel ve siyasi hayatın önemli şahsiyetlerinden olan Köln şehrinin İbrahim abisi, bir kaç yıldır tedavi görüyordu. İbrahim Topaslan 28.12.2016 Çarşamba günü hayatını kaybetti.

Almanya’ya ilk gelen kuşaktan olan İbrahim Toparslan, yarım asırlık hayatında toplumsal çalışmaları ve yaptığı yardımlarla tanınırdı.

1965’te bayram namazını Köln’deki Dom Katedrali’nde kılarak tarihe geçen Artvinli İbrahim Toparslan’ın cenazesi 28.12.2016 Çarşamba günü Köln DİTİB Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakiben Din Görevlisi Seyfettin Erkan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine Kırşehir’deki aile kabristanlığına defnedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.



Köln DİTİB Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazına DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çocukları ve seveleri katıldı.

DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Aşıkoğlu cenaze merasiminde yaptığı konuşmasında „Hepimiz çok üzüntülüyüz, değerli bir büyüğümüzü kaybettik“ dedi. Aşıkoğlu şöyle devam etti: „Köln şehrine geldiklerinde İbrahim Topaslan’ı tanıdığını, DİTİB Merkez Camii’ne ve diğer hayrı hizmetlerde elinden geleni yapan bir abiyi, bir dostu, bir arkadaşı kaybettik.“