44 yaşındaki Croizon son yüzüşünde Asya ile Amerika kıtası arasındaki Bering Boğazı’nı geçti.

ABD’ye bağlı Little Diomede adasından start alan Croizon, Rusya’nın Big Diomede adasına kadar yüzdü.

Protez palet kullanan Croizon’un 4 kilometrelik mesafeyi yüzmesi yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.

Eski bir demir çelik işçisi olan ve 26 yaşında geçirdiği bir kazada uzuvlarını kaybeden Croizon’a önceki etaplarda olduğu gibi uzun mesafe yüzücüsü Arnaud Chassery eşlik etti.

Dalgalı ve buzlu sularda

Fransız yüzücünün “Sınırların Ötesine Yüzmek” adlı internet sitesinden yapılan açıklamada “Kısa ama dalgalı ve buzlu sularda aşırı derecede zor bir yüzüştü. Hayatlarının en zoruydu. Ama yüzücülerimiz memnun ve gururlu” ifadelerine yer verildi.

France Info radyosuna verdiği demeçte Croizon “İnsanlar arasında bağ kurduk ve aralarında bir fark olmadığını gösterdik. Bir sağlam vücutlu yüzücü ile bir engelli yüzücü tamamen aynı” diye konuştu.

Philipe Croizon

Beş kıta arasında dört boğaz

Fransız engelli yüzücü böylece toplam beş kıta arasında dört boğazı yüzerek geçme projesini tamamlamış oldu. Croizon ile Chassery bu yıl mayıs ayında Asya ile Okyanusya kıtaları arasını kat etmek için Papua Yeni Gine'den Endonezya'ya yüzmüş ve bu yüzüş yaklaşık yedi buçuk saatte tamamlanmıştı. İkili haziran ayında da Afrika ile Asya arasını kat etmek için Ürdün'den Mısır'a yüzerek Kızıldeniz'i geçmişti. İki yüzücü temmuz ayında ise Avrupa ile Afrika arasını kat etmek için Cebelitarık Boğazı'nı geçmişti. Fas'tan hareket eden ikili İspanya'ya kadar yüzmüştü.

Croizon ayrıca 2010 yılında İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi’ni yüzerek geçen ve kolları bacakları olmadan 34 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçen ilk insan. DW/DPA, EC