Webb, İnsan Hakları İzleme Örgütü internet sitesindeki ‘’Berkin için adalet’’ başlıklı yazısında Berkin’i gaz fişeği ile vuran polislerin acilen tespit edilmesi ve görev sorumlulukları açısından üst düzey  polis memurların da tespit edilmesi gerektiğini belirtti.

Webb, Gezi Protestoları sırasında İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün polislerin kullandığı gaz fişekleri ve göz yaşartıcı bombalarla yaralanan göstericileri belgelediklerini belirterek  Avrupa Mahkemesi’nin polisin yaptığı bu hareketi uluslararası yasal standartlara ihlal ettiğini hükmettiğini hatırlattı.

BERKİN POLİS ŞİDDETİNİN SEMBOLÜ OLDU

Aradan geçen 10 ay içinde Berkin gibi onlarca kişinin ciddi şekilde yaralanmasına sebep olan polisler hakkında hiçbir etkili araştırmanın yapılmadığına dikkat çeken yazısında Webb şunları kaydetti: ‘’Berkin’i  gaz fişeğiyle vuran polis memurlarının acilen tespit edilmesi ve üst düzey polis memurlarının olayın bütünlüğü içinde görev sorumlulukları açısından incelenmesi gerekir. Türkiye’de göstericilere karşı polis şiddeti yaygın bir problem; cezadan muaf olma kültürü çok sağlam. Komadan hiç uyanmayan Berkin, Türkiye’deki polis şiddetinin kaydının ve hesap verme eksikliğinin bir sembolü oldu. Berkin ve ailesi adaleti hak ediyor’’.