Berlin'de kardeşi Ayhan Sürücü tarafından vurularak öldürülen Hatun Sürücü'nün "tasarlayarak öldürmeye yardımla" suçlanan diğer iki erkek kardeşinin İstanbul'da yargılandığı davada mahkemenin bugün kararını açıklaması bekleniyor.

Savcılık mütalaasında Sürücü'nün kardeşleri Mutlu ve Alparslan Sürücü‘nün "kasten öldürmeye yardım" suçlarından 20 yıla kadar hapsini istemişti.

Cinayette kullanılan silahı temin eden Mutlu Sürücü ayrıca yasadışı silah temin etmekle de suçlanıyor.

Savcılığın sunduğu mütalaada ayrıca sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması istendi.

Almanya'da beraat etmişlerdi

Hatun Sürücü, 7 Şubat 2005'te 23 yaşındayken Berlin’de en küçük kardeşi Ayhan tarafından sokak ortasında vurularak öldürülmüştü.

Hatun Sürücü'nün erkek kardeşi Ayhan, Almanya'da cinayet sırasında reşit olmadığı için gençlik ceza yasasına göre yargılanmış ve 2006'da dokuz yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ayhan Sürücü, mahkemedeki ifadesinde kız kardeşinin "Batılı yaşam tarzını" kabul edemediğini ve "ailenin namusunu temizlemek istediğini" söyleyerek kendini savunmuştu.

Sürücü'nün diğer iki erkek kardeşi ise 2007 yılında Almanya'da haklarındaki suçlamalardan beraat etmiş ve Türkiye'ye gitmişti. Ancak beraat kararının Almanya'da bozulması üzerine kardeşleri iade etmeyen Türkiye'de yargı süreci yeniden başlamıştı.(DW)