Hamburg'un sevilen simalarından Elazığ-Karakoçan kökenli Hüseyin Yavuz'un önceki gece 23:45 sularında tedavi gördüğü Eppendorf hastanesindeki ani ölümü, ailesi ve yakın dostlarını derinden sarstı. Acı olayın duyulmasıyla yüzlerce seveni üyesi olduğu Hamburg Alevi Kültür Merkezi'ne akın ettiler. 

1970'li yıllardan beri Almanya'da yaşayan ve uzun yıllar Hospitalstr. /Altona adresindeki WIR-Biz Uluslararası Buluşma Merkezi'nde sosyal danışmanlık görevinde bulunan Yavuz'un, bir süredir kanser tedavisi gördüğünü ailesinden saklı tuttuğu açıklandı.  

KANSER TEDAVİSİ GÖRDÜĞÜNÜ AİLESİNDEN SAKLI TUTTU

Hüseyin Yavuz'un Karaciğer kanseri tedavisi gördüğünü özellikle hamile olan yeğenini, ailesini ve yakın dostlarını üzmemek için son bir haftaya kadar kimseye açıklamadığı aktarıldı. 7 kardeşten en büyüğü olan ve yetim büyüyen kardeşlerine hem annelik, hem de babalık yaptığı ifade edilen Yavuz'un, 12 Eylül darbesine karşı protesto amacıyla Hamburg Konsolosluğu'nu işgal eden grubun içinde yer aldığı ve bir süre sonra da vatandaşlıktan atıldığı bildirildi.