Hamburg'da dokularına uygun kök hücre aranan lösemi hastalarına destek vermek için düzenlenen futbol salon turnuvası çerçevesinde doku tipleme kampanyası yapıldı.

Alman Kemik İliği Bağışı Bilgi Bankası (DKMS) gönüllü çalışanı Kader Benli tarafından, Hamburg Galatasaraylılar Derneği Başkanı Kamuran Pelek, yönetim kurulu üyesi Önder Zeybek, müzisyenler Aydın Eser, DJ Aykut, Murat İnce ve Pınar Ergin'in de büyük desteğiyle düzenlenen turnuva ve kampanya Wandsbek Spor Salonu'nda düzenlendi.



Turnuva Offenbach'taki saldırıda hayatını kaybeden Tuğçe'nin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.
 

Lösemi hastalarına umut oldular


Hamburg, Lübeck, Berlin, Bremen ve Oldenburg'dan toplam 22 takımın katıldığı ve dayanışmanın ön planda tutulduğu ve bir derecelendirme yapılmayan turnuvada, kazanan kaybeden gözetmeksizin katılan tüm takımlara birer kupa verildi.


Kader Benli, “Amaç lösemi hastalarıyla dayanışma göstermekti.



Bu nedenle turnuva birincisi, ikincisi, üçüncüsü gibi bir değerlendirme yapmadık. Katılan takımlar dereceye girmek için değil keyif ve dayanışmalarını göstermek için oynadılar. Bu turnuvanın galibi lösemi hastalarıyla dayanışmaya giren, onlara umut olan 22 takımdır" diye konuştu.

Turnuvaya aralarında Hamburg Türk Basın Birliği'nin de yer aldığı 22 takım katıldı.



Tükürük numuneleri alınarak doku tipleme yapıldığına dikkat çeken Benli, toplam 155 kişinin dokusunun tiplendiğini açıklayarak, "Kampanyaya katılan her kişi bir hasta için yaşam umudu oldu. Turnuvaya ve doku tipleme kampanyasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.