Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu (Dev-Genç) kurucularından Bülent Uluer, hayatını kaybetti.

70'li yılların devrimci gençlik önderlerinden ve Dev-Genç Başkanlarından Bülent Uluer akciğer embolisi sebebiyle 10 Ağustos’ta kaldırıldığı İstanbul Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

CHP’li Şahin Özdemir, Facebook hesabından Bülent Uluer’in yaşamını yitirdiğini açıkladı. Şahin Özdemir şunları yazdı:

“Size güzel şeyler yazmayı ne çok isterdim DEV-GENÇ Başkanı Bülent Uluer’e dair…Ne çok isterdim Ortadoğu ve dünya halkları için bize yol göstermesini. Ancak Gitti, Che’nin, Mahir’in, Ulaş’ın yanına…

Türkiye Demokrasi güçlerinin başı sağolsun… Törenle ilgili bilgiyi daha sonra vereceğiz.”

İşte o mesaj: 

Bülent Uluer'in vefatı haberini kızı Şermin Karakocaoğlu şöyle duyurdu: “Size güzel şeyler yazmayı ne çok isterdim. DEV-GENÇ Başkanı Bülent Uluer’e dair. Ne çok isterdim Ortadoğu ve dünya halkları için bize yol göstermesini. Ancak gitti Che’nin Mahir’in Ulaş’ın yanına… Türkiye demokrasi güçlerinin başı sağ olsun. Törenle ilgili bilgiyi daha sonra vereceğiz.”

Bülent Uluer kimdir?

Bülent Uluer, 1952 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğrenciliğe başlayan Uluer, 70'li yılların başında devrimci mücadeleye katıldı. Kısa bir süre sonra okulun Öğrenci Derneği başkanı oldu.

Bülent Uluer 1974 yılında Oğuzhan Müftüoğlu, Nasuh Mitap, Paşa Güven ve Dursun Karataş gibi isimlerle birlikte Devrimci Gençlik dergisini çıkarmaya başladı ve döneminin Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu başkanlığını yaptı.

Daha sonra Devrimci Yol’un bölünme sürecinde Devrimci Sol kanadında yer aldı.

Bülent Uluer; Dursun Karataş, Paşa Güven ve bir grup arkadaşıyla Devrimci Yol hareketine olan eleştirilerini, yayınladıkları Devrimci Yol Hareketinde Tasfiyecilik ve Devrimci Çizgi broşüründe dile getirdi.

Bülent Uluer 1979 yılında Kurtuluş Hareketine katıldı.

12 Eylül Darbesi gerçekleştiğinde adı ilk arananlar listesinde yer aldı. Bu sebeple yurtdışına çıkıp Suriye-Lübnan'a gitti, bu yıllarda Filistin kamplarında kaldı. Suriye'de bir süre Mahir Sayın’la birlikte cezaevinde kalan Uluer, daha sonra uzun bir süre Fransa ve İsviçre'de kaldı.

Uluer aldığı cezaların zaman aşımına uğramasından sonra Türkiye’ye döndü, 1995 seçimlerinde Halkın Demokrasi Partisi’nden (HADEP) milletvekili adayı oldu.

Ardından Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluşuna katıldı ve bu partinin Parti Meclisi üyeliği’ni yaptı. 2000'li yılların başlarında ÖDP'den ayrıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Danışma Kurulu üyeliğine seçildi ve Haziran 2015 seçimlerinde HDP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı oldu.