Hamburg Türk Basın Birliği yönetim kurulu üyesi, emektar gazeteci Sedat Açıkbaş'ı (60) 19 Mart 2017 saat 20.00'de kaybettik. 

Çevresinde güleryüzlülüğü ve açık sözlü kişiliği ile tanınan Sedat Açıkbaş, Frankfurt ve Hamburg başta olmak üzere Almanya’nın çeşitli şehirlerinde gazeteci ve kameraman olarak görev yapmıştı.

En son kendisine ait Habercinin Yeri sitesi ile kuzey Almanya'da aylık olarak yayınlanan Post gazetesinde Haber Müdürü de olan Açıkbaş, Adana doğumlu ve yetişkin üç çocuk babasıydı.

Uzun senelerdir Hamburg'da yaşayan Sedat Açıkbaş'ın bir süredir Bergedorf ilçesi hastanesinde mide kanseri tadavisi gördüğü açıklandı. 

Deneyimli gazeteci Açıkbaş için dün saat 13:00 de bir grup gazeteci meslektaşının öncülüğünde sade bir cenaze töreni yapıldı.

DİTİB'e bağlı Borstelmannsweg 68, adresindeki Mescidi Aksa Camii'nde düzenlenen cenaze törenine aile yakınları ve meslektaşlarının yanında, çeşitli kitle dernek temsilcileriyle cami eşrafı katıldı. 

Son edilnilen bilgiye göre, Sedat Açıkbaş’ın cenazesi vasiyeti üzerine İstanbul'da (Kavaklı) toprağa verildi. (Foto: Kadir Taçgın)