Kentin tarihi  Michaelis Kilisesi önündeki meydanda gerçekleşen etkinliğe onlarca ziyaretçi katıldı.

Her yıl düzenleniyor

Yetkililer, “Bu etkinliğimizi her yıl geleneksel hale getirdik ve yılda bir defa etkinlik sayesinde maddi gelir elde ediyoruz. Çok sayıda sponsor bizlere destek oluyor pasta, kahve, gril, gibi yiyecek ve içecekler satarak elde ettiğimiz gelirin tamamını evsizlere yardım etmekte kullanıyoruz. Ayrıca müzik grupları da destek amaçlı sahne alarak ziyaretçilerin güzel saatler geçirmesini sağlıyorlar” dediler.


Her insan işsiz kalabilir

Normal bir hayattan biranda insanın kopabileceğini hatırlatan yetkililer, “Bazı insanlar işsiz kalıyor ve maddi gücü olmadığı için kirasını ödeyemiyor işsiz ve evsiz kalabiliyor. Bizler bu evsiz insanların duş alabilmelerini, çamaşırlarını yıkayabilmeleri ve sıcak yemek yiyebilmelerini sağlıyoruz.



Bazı insanlar kendilerini toparladıktan sonra tekrar iş piyasasına attıktan sonra evsizlikten de kurtuluyor. Yaptığımız yardımları dolayısıyla bağışlardan ve etkinliklerden elde ettiğimiz paralarla karşılıyoruz” açıklamasında bulundular. Etkinlikte farklı müzik grupları gösteriler yaparak yoğun alkış topladı. Bağışta bulunmak isteyenlerin, Herz As Hamburg gGmbH, Ev.Darlehnsgenossenschaft BLZ 210 60237 Kto. 130214, İBAN:DE2106023700001302-14 BIC (SWIFFT):GENODEF 1EDG  bu hesaba para yatırabilecekleri belirtildi.