SEVGİDE YOLDAŞ OLABİLMEK -TÜM YOLDAŞ KALABİLENLERE-

  

Sevgiyi sensizlikte yaşamak öylesine zor ki, güzel yürekli dost. Zamanı mıydı bu yolculuğun? Tüm güzellikleri onurluca yaşamayı, en güzel şeyleri hiç ummadığımız zamanlarda yapardın, yaparken de kıskandırırdın bizi.


Ya bu sefer ne demeli...


 Ah umuda sevdalı çocuk. Çocuk diyorum, çünkü bir çocuk kadar temizdin yaşam karşısında. Gözlerindeki ve yüreğindeki gülüş, tıpkı bir çocuk gibi saf ve temiz ama bilge kadar olgun. Ayrılırken bile yüreğinden, dudağına, inadına yansıyan bir gülüş... Her şeyi o kadar güzel ve zamanında yaptın ki, genç ömrüne o kadar acı ve bir o kadar da güzellikler sığdırdın ama yine de yetmedi/yetmezdi.

Hani devrim halayını başında ilk sen olacaktın. Ama sen, özgürlüğe sevdalı olan sen, yine herkesten önce maratonu tamamladın. Tam da Mayıs'ı geride bıraktığımız zamanda. 

İşte o gün yüreğimizin bir parçası ağlarken, diğeri gülüyordu. Senin, davana, umuduna, halkına bağlılığın sevinç verirken ve senden ayrılmanın getirdiği hüzün. İkisinin merkezi bir olsa da çok farklı be güzel yürekli dost. Biri yürek sevincini dudaklara yansıması olan tebessüm, diğeri yüreğimizdeki ağlamaların göz kapaklarımıza vuran hüznü. Alışamayacağız. Alışmayacağız, alışmamanın ve unutmamanın yaşandığı dönemlerden birini yaşıyoruz yine. Yüreğim tüm umuduyla, sevgiye, dostluğa, kardeşliğe tutunurken, düşen yoldaş acısıyla yaşamaktır esas zor olan ve anladım ki hayatı dolu dolu yaşamaktır, yoldaş tanımak, sevmek, sevilmek, yarının güzelliği için mücadele etmektir asıl olan.

Toplum arkadaşlığı aramaya-anlamaya çalışırken, seninle-sizinle dostluğu ve yoldaşlığı yaşatmak kadar yücesi var mı? Bir şeyi özlemek, sevgidir bağlılıktır ve yürekte yaşatmaktır. Hep yüreğimde yaşayacaksın umudun yoldaşı. Geliştiren, güçlendiren ve güzelleştiren bir parça olan sen-siz yakınımda ve yüreğimdesiniz. Sevgi ve direncinizden öğrendik yüreğimizi acılara güzel tutmayı...


Özlemin dili var mı? bilmiyorum ama hep seni konuşacak, seninle yüreğim.

                                                                   

     Çiğdem Diren Sarısülük