Grenzen sind relativ adlı kurum adına „andersSein vereint –Inklusionssong für Deutschland“ adlı proje kapsamında çok sayıda gönüllü rol aldı.

Tanınmış gitarist

Proje sorumlusu kendisi de işitme engelli olan sanatçı Mischa Gohlke ünlü bir gitarist. “Grenzen sind relativ” kurumu altında çok sayıda ve farklı projelerde, etkinlikler de yer alan sanatçı Gohlke, sosyal çalışmalarla insanların aynı toplumun insanları olduklarını göstermek istediğini belirtiyor.



14 milyon insan işitme engelli


Almanya'da 14 milyon insanın işitme engelli olduğuna dikkat çeken sanatçı Mischa Gohlke, kendisinin de doğuştan işitme engelli olduğunu belirtiyor. Engelli insanlara müzik dersleri verilmesi gerektiğini belirten ve ne yazık ki imkanlar hiç denecek kadar az olduğuna dikkat çekiyor.

Müzik yaşamın temeli



33 yaşındaki profesyonel sanatçı her engelli insanın da sanat yapabileceğini kaydederek 2010 yılında işitme engelliler için bir pilot proje başlattı. “Rock & Pop Schule Kiel” sonrası Hamburg'da Elbschule'de engelliler için müzik dersleri veriliyor.

Engelliler unutulmamalı

Gitarist Mischa Gohlke projenin hedefi toplumun farklı kesimlerden oluştuğunu hatırlatmak ve bunun için video çekimi yapıldığını kaydetti. Proje kapsamında video çekiminde tanınmış sanatçı Volkan Baydar'la birlikte bir parça seslendiriyor. Çekimde gönüllü Türkiye kökenli sanatçılardan Elif Ergün, Süleyman Öztürkoğlu, Murat İlkbahar ve Erol Eskişehirli'de yer aldı. Video çekiminin Nisan ayı sonunda muhtemelen bütün Almanya'da kamuoyuna gösterilmesi sağlanacağı kaydedildi. Konu ile ilgili geniş bilgi almak isteyenler www.grenzensindrelativ.de internet sayfasında bulabilir.