Çocuklar için çiftlik tecrübesi

Ehlerding Vakfı kurucusu İngrid Ehlerding konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, “1993 yılından bu tarafa Ekoloji ve Tarım Okulu Çiftliği Norderlück önemli bir projemizdi. Özellikle şehirlerde eğitim alan öğrencileri 10 günlüğüne çiftliğe gelmelerini sağlıyorduk.



Burada öğrenciler tavukları, inekleri, koyunları, kedi ve köpekleri canlı canlı yakından görüyorlar ve taze gıda ürünlerinin nasıl olduğunu görüyorlardı. Patates, havuç, soğan gibi sebzelerin nasıl yetiştiğini ve meyvelerin toplandığını görüyor ve yardım ediyorlar bilgi sahibi oluyorlardı”



Güvenlerini ve bilgilerini geliştiriyorlar

Basın açıklaması şöyle devam etti: “Dolayısıyla çocuklar yiyeceklerin nasıl üretildiğini, çevrenin temiz, doğanın önemini öğrenerek hem kendi gelecekleri için güvenlerini ve bilgilerini geliştiriyorlar. Tarıma önem vermek küçük yaşta başlıyor ama ne yazık ki Eylül sonu 23 yıl sonra çiftliğe veda etmek zorunda kaldık. 23 yılda 18 binden fazla öğrenci çiftliğe gelme imkanından yararlandı ve bağış ve hibelerle ayakta duran vakfımız 7 milyon Euro ödeme yaptı. Maalesef mahkeme kapanma kararı verdi. Ama başka imkanlar bulacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim”
 



Ünlülerden destek Michelin Yıldızlı Ali Güngörmüş

Hamburg'da Le Canard Nouveau Restoran sahibi MichelinYıldızlı ünlü aşçı Ali Güngörmüş'te vakfa destek verenlerden birisi. Güngörmüş, çocuklara küçük yaşta yiyeceklerin nasıl yetiştiğini ve tüketilen sebze, meyvenin kolayca masaya gelmediği konusunda çocuklara sohbetler ederek çiftlikte yardımcı olmuştu. Çocukların küçük yaşta aileye ev işlerinde ve çiftlik, bahçe işlerinde yardım ederek öğrenmelerini geliştirmeleri gerektiğini vurguluyor. Ehlerding Vakfı'na çok sayıda televizyon sunucuları, oyuncular, işadamları gibi ünlüler gönüllü destekte bulunuyorlar.