Haber Merkezi

DİREN'İN ÖLÜMÜ AMERİKA KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO EDİLECEK

Alman değişim programı öğrencisi olarak geçen yıl ağustos ayında ABD’nin Montana eyaletine bağlı Missoula kentine 10 aylık süre için giden Big Sky High Lisesi’nde eğitim gören 17 yaşındaki genç Diren, geçtiğimiz pazar günü yerel saatle 00.30’da bir garajda Amerikalı komşusu Markus Kaarma tarafından dört kurşun sıkılarak öldürüldü. Alman kamuoyunda geniş tepki bularak arkadaşları ve sevenlerini şoke eden öldürülme olayı, bugün Hamburg'da yapılacak bir matem yürüyüşüyle protesto edilecek.

CELAL DEDE: AMERİKA KOVBOY OYUNUNA DEVAM EDEMEZ DEDİ VE DAVA AÇTI

Hamburglu Diren Dede'nin babası Celal Dede (46) Alman haber ajansı Dpa'ya verdiği bir demeçte "Ben Almanya'da birgün dahi bir kişinin komşusunun bahçesine girdi diye öldürüleceğini aklıma dahi getiremem" diyerek Amerika yargısına karşı tepkisini ifade ederek dava açtı.

CENAZESİ ÖNCE HAMBURG'A SONRA BODRUM'A GÖTÜRÜLECEK

Acılı ölüm olayı sonrası Amerika'ya uçan Celal Dede'nin, bugün Diren'in cenazesini Hamburg'a getireceği daha sonra da Türkiye'de (Bodrum) defnedileceği açıklandı.Öl
ümünün üzerinden üç gün dahi geçmeden 30 bin dolar kefaletle serbest bırakılan Amerikalı katil Markus Kaarma ve Amerika yargısı Hamburg'da bugün saat 16:00 yapilacak bir matem yürüyüsüyle protesto edilecek. Alman medyasının geniş yer verdiği Diren'in talihsiz ölümü sevenlerini yasa boğdu. 
 
MATEM YÜRÜYÜŞÜ SAAT 17:00 DE BAŞLAYACAK

Thadenstrasse 147. 22767 Hamburg  (S/Bahn Holstenstr. yakını) adresindeki okul önünde saat 17: 00 de başlayacak matem yürüyüşü, Alster Gölü yanından geçerek Amerikan Konsolosluğu önünde son bulacak.