Fuat Yalan geçtiğimiz hafta bir göçmen gencin bir şahsı bıçaklaması ile tekrar gündeme gelen olayların bölge halkını rahatsız ettiğini belirterek, sorunların masa başında sadece politikacılar tarafından değil, sorunun yaşandığı bölgede  halkın da katkılarıyla çözülebileceğini söyledi. Fuat Yalan, bölgedeki konut şirketi yöneticilerinin kendisini seçim dönemi olduğu için sorunu masaya yatırdığı suçlamalarına da cevap vererek “ben sorunlar yaşandıkça gerek konut şirketi yöneticileri gerekse diğer yetkilileri arayarak bir araya gelme ve sorunu konuşarak çözüm arama tekliflerinde bulundum ama her keresinde bana telefonla geri döneleceği sözü verilmesine rağmen kimse geri dönmedi ve ilgi göstermedi.

Şimdi beni ya da gençleri ve ailelerini suçlamak haksızlık oluyor. Sorun belediyede masa başında oturarak çözülmez. Yetkililerin bölge halkı ile bir araya gelerek velilerle ve gençlerle görüşerek soruna çözüm araması gerekir" dedi. Türk Derneği Başkanı İsa Tokmak, Fuat Yalan'a tam destek verdiklerini belirterek, Danimarkalı politikacıların Türkiye kökenli gençlerin gereksiz yere ve abartılı şekilde suçladıklarını söyledi. İsa Tokmak, sorunların diyalog yolu ile çözülebileceğini belirterek çok sayıda Türkiye kökenlinin yaşadığı Vapnegaard semtinde sorunların Danimarkalıların abarttığı kadar büyük olmadığını iki toplumun dostluk içinde yaşadığını söyledi. 

 

YENİ ÇETE OLUŞTU

Toplantıya katılan Türkiye kökenli gencler, çocuklarının uzun süredir işsiz olmaları ve gidecek, boş zamanlarını değerlendirecek bir yer olmadığı için suçlara karıştıklarını belirterek, yetkililerden ve politikacılardan gençlere iş bulmada yardımcı olmalarını istediler. Konut şirketi yöneticileri bölgede biri spor derneği olmak üzere iki Türk derneğine lokal verildiğini ve daha fazla lokal verilemeyeceğini belirterek mevcut lokallerden yararlanılmasını istediler.

Danimarkalı konut sakinleri ise kendilerinin de 3 yıldır işsiz olmalarına rağmen hiçbir suça katılmadıklarını ve kimseyi rahatsız etmediklerine dikkat çekerek, Türkiye kökenlilerden çocuklarının suç işlemeleri konusunda bahane yaratmamalarını istediler. Bazı Danimarkalılar, gençler tarafından bıçakla veya başka şekilde tehdit edildiklerini bölgede huzurları kalmadığını söylediler. Liberal Partiden Belediye Meclisine aday bir Danimarkalı da bölgede göçmen gençlerden yeni bir çetenin oluştuğunu ve insanlardan haraç istediğini öne sürdü. Toplantı, karşılıklı suçlamalar ve daha sık bir araya gelinerek sorunları masaya yatırma ve çözüm bulma önerileri ile son buldu.