Suriye Mukavemeti'nin lideri Mihraç Ural'ın öldüğü iddialarıyla ilgili örgütünden ilk açıklama geldi.

Örgüt, Ural'dan 27 Mart'tan beri haber alamadıklarını, irtibatlarının kesildiğini, ölüp ölmediğine dair herhangi bir bilgiyi teyit edemediklerini duyurdu.

Ahrar uş-Şam geçen hafta bir açıklama yaparak Mihraç Ural'ı öldürdüklerini açıkladı. Anadolu Ajansı da istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde, Ural'ın öldürüldüğünün teyit edildiğini bildirdi.

GEÇEN HAFTA 'ÖLDÜRÜLDÜ' HABERİ AÇIKLANDI

Arap Al Jazeera (El Cezire) Televizyonu, Suriye'de rejim için savaşan Mihraç Ural'ın öldürüldüğünü iddia etmişti. Bu haberlerin yayınlanmaya başladığı 27 Mart gününden beri ise Ural'ın yaşadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

'GİZLİCE GÖMDÜLER' İDDİASI ÖRGÜT TARAFINDAN TEYİT EDİLMEDİ

Independent Suriye temsilcilerinden Hadi Abdullah ise resmi Twitter hesabı üzerinden geçen hafta bir bilgi paylaştı. Abdullah, çeşitli kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Mihraç Ural'ın Lazkiye'nin kuzeyindeki Kardaha kırsalında gizlice gömüldüğünü duyurdu. Çeşitli kaynaklar ise bu iddianın doğru olmadığını, Mihraç Ural'ın yaralı veya ölü olmasıyla ilgili yapılacak örgüt açıklamasının gerçeği yansıtacağını belirtti.

ÖRGÜT AÇIKLADI: BAĞLANTI KOPTU

Önceki gün ise Ural'ın yönettiği Suriye Mukavemeti ilk defa bir açıklama yaparak Ali Keyyali kod adlı Mihraç Ural'dan 27 Mart gününden beri haber alamadıklarını ve irtibatın kesildiğini duyurdu. Örgüt açıklamasında "Onunla olan iletişim kanalları da kapanmış bulunmaktadır" dedi.Ural'ın ölüp olmediğine dair herhangi bir bilginin teyit edilmediğini de açıklayan örgüt, saldırılarının devam edeceğini de duyurdu.