BAK BÜTÜN DOSTLARIN BURADA

Ekrem Bora için ilk tören sabah saatlerinde Akatlar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Ekrem Bora’nın eşi Gül Bora, kızları Lale Bora, Yasemin Bora, Sevil Kayıhan, damadı Ümit Kayıhan, torunu Ekrem Kayıhan ile aile yakınları katıldı. Bora ailesini sanatçı dostları ilesinema emekçileri de yalnız bırakmadı. Kültür merkezindeki törenin ardından cenaze Zincirlikuyu Camii’ne getirildi. Yeşilçam’ın neredeyse tüm yaşayan efsaneleri dostlarına veda için oradaydı. 
Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Selda Özer, Nuri Alço, Engin Çağlar, İzzet Günay, Eşref Kolçak, Salih Güney, Tamer Yiğit, Serdar Gökhan, Çolpan İlhan ve Fikret Hakan da törene katılan isimler arasındaydı. Gözyaşlarının hiç dinmediği törenin ardından, usta oyuncu Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

         

Fatma Girik, birçok filmde birlikte rol aldığı Ekrem Bora’nın tabutu başına gelerek, eski dostuna “Bak bütün dostların burada. Sen çok iyi bir dost, çok iyi bir oyuncuydun” diye seslendi.

Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray ve Fatma Girik, Akatlar Kültür Merkezi’ndeki törende yan yanaydı. Koçyiğit, Ekrem Bora’ya “Seni seven ailen, dostların sana veda etmeye geldi. Bizler seni sıcak dostluğunla, Türk Sineması eserlerinle hatırlayacak. Hoşçakal Ekrem” diye veda etti. Şoray da acısını “Bu öyle bir acı ki... Çok değerli bir dostumu ve yol arkadaşımı kaybettim. Her zaman kalbimde yaşayacak” sözleriyle ifade etti.

  

Cenazeye katılanlar arasında Yeşilçam’ın usta isimlerinden Salih Güney de vardı. Güney, Emrem Bora’nın eşi Gül Bora’nın yanına giderek baş sağlığı diledi.

Ekrem Bora’nın cenazesine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile işadamı Yılmaz Ulusoy da katıldı.

Kıvanç Tatlıtuğ, “Gümüş” dizisinde birlikte rol aldığı Ekrem Bora’nın ardından şunları söyledi: “Gümüş dizisinde onunla oynama şansım oldu. Çok şey öğrendim kendisinden. Bana ‘oğlum’ derdi. Esprili, güzel giyinen, engin tecrübesini aktarmayı seven biriydi. Ekrem abiyi tanıdığım için şanslıyım. Bütün Türkiye’nin başı sağ olsun.”