Almanya'nın liman kenti Hamburg'da uzun yıllardır yaşayan ve yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan Bedriye Polat'ın ani ölümü Hamburgluları yasa boğdu.

Bedriye Polat kısa süre önce rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmış tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olmuş ve tekrar rahatsızlanıp hastanede tedavi görüyordu. Tedavi gördüğü hastanede ani ölümü başta aile üyeleri olmak üzere tüm sevenlerini şoke etti. Henüz 60 yaşında olan Bediye Polat'a ölümü yakıştıramayan dostları hala inanmakta zorluk çekiyor.

Oyunculuğu çok seviyordu

Tiyatro Divan-anatolia Hamburg, Tiyatro Asmin gibi bazı tiyatro oyunlarında rol almıştı.

Tiyatro oyuncu arkadaşları Bedriye Polat ile ilgili kendisinin tiyatro oyunlarında kendisine verilen rolü hakkıyla yerine getirdiği gibi çok yetenekli birisi olduğunu söylüyor. Yine tiyatro oyuncu arkadaşı Cahit Balat, “Akıl Akıldan Akıllıdır adlı oyunumuzda kendisi doğum uzmanı rolünde oynadı. Çok başarılıydı. Ayrıca benim ve tüm arkadaşların beslenme uzmanıydı. Hepimize yardım etmeyi çok severdi. Saydığımız ve sevdiğimiz biriydi. Ani ölümü hepimizi perişan etti. Cuma günü Bergedorf Mezarlığı'nda toprağa verilecek” dedi.