Bunun için simulasyon gözlüklerini takıp Metrodan Tramvay`a yürüyerek, görme engelli insanların kamuda yaşadığı sıkıntıları birebir yaşayan Taşdelen : „Belediyelerin ulaşımın engelsiz ve erişebilir hale getirebilmeleri için maddi destek şart „ dedi. Ayrıca resmi dairelerde ve makamlarda engelsiz ulaşımın ve iletişimin sağlanması gerektiğini vurgulayan Taşdelen, bu faaliyet ile görme engellilerin durumlarına açıklık getirmiş oldu ayrıca Nürnberg şehri bu konuda gayet gelişmiş olsa da durumun Bavyera genelinde vahim olduğuna dikkat çetkti.

ENGELLİLER İÇİN YOLLAR YOK



Taşdelen, Bavyera hükümetinin belediyelere şehirlerini engelsiz hale getirmeleri için 2015/2016 yılında 200 milyon euro sözü vermesine rağmen, bütçede bu kalemdeki miktarın sadece 20 milyon olduğunu açıkladı.

Engelleri ciddi şekilde kaldırabilmek için bütçede daha fazla para ayrılması gerektiğine işaret eden Taşdelen, görme engelliler ve engelliler dernekleri temsilcileri ile "Karanlık Cafe" ye giderek orada karanlıkta görme engelli insanların güncel hayatta yaşadıkları sıkıntıları dinledi. Görme engellilerin durumunu yaşayarak tecrübe edindiğini sözlerine ekleyen Taşdelen: „Bu beni çok etkiledi“ dedi.