Geçen Ekim ayında ağaçları kökünden söken, çatıları uçuran Christian kasırgası’ın ardından benzer tehlike yaklaştı. Alman Meteoroloji Dairesi, kasırgadan en fazla Schleswig-Holstein Eyaleti’nin etkileneceğini bildirdi.

Kuzey Denizi'nde ise saatte 140 kilometre şiddetinde fırtınalar bekleniyor. Beklenen Xaver Kasırgası’nın etkili olması beklenen Aşağı Saksonya ile Schleswig-Holstein eyaletinin batı kıyılarındaki okullarda tatil kararı alındı.

Olası tehlikeler göz önüne alınarak adalara feribot seferlerinin büyük bölümü durduruldu. Helgoland'a gidecek gemilerin ise cuma gününe kadar Cuxhaven Limanı’nda bekletilmesi kararlaştırıldı. Kasırga ile ilgili önlem alan Alman demiryolu işletmesi Deutsche Bahn da, çağrı merkezi ve tren istasyonlarında daha fazla görevli bulundurarak ulaşım durumu hakkında bilgi verileceğini açıkladı.

Kasırga nedeniyle tren seferlerinin iptal edilebileceği bildirildi. Deutsche Welle Hamburg'da ise daha fazla yolcu taşıyabilmek için tramvaylara ek vagonlar eklendi ve ek otobüs seferleri kondu. Hamburg, Kiel ve Lübeck'te ise Noel panayırlarının kapatıldığını bildirdi. Schleswig-Holstein ve Hamburg'da itfaiyelerin göreve hazır bekletilirken, halka kasırga sırasında evde kalmaları ve ormanlık alanlardan uzak durmaları uyarısı yapıldı.