'Pal FM'in medya sponsorluğunda, Bodrum Palmarina'da BKM organizasyonuyla düzenlenen 'Palmarina Yazz Yıldızları'nda sahneye, özgün müziğin güçlü seslerinden Zülfü Livaneli çıktı. Amfitiyatro'daki konseri, aralarında Almanya'daki Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, gazeteci-yazar Can Dündar, gazeteci Metin Uca, eski bakanlardan Fikret Ünlü, yazar Nebil Özgentürk, ressam Bedri Baykam ve yaklaşık 2 bin kişi izledi. Livaneli, unutulmaz parçalarını hayranlarıyla seslendirdi. Dillerden düşmeyen şarkılarını büyük bir coşkuyla söyleyen Livaneli, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Konserine 'Merhaba' isimli şarkıyla başlayan Livaneli, şöyle dedi:

"Kaç yıldır söylemekte olduğumuz parçaları birlikte söyleyeceğiz. Müzik hayatımda 41'inci yılı bu yıl kutluyorum. Ben, 5 yıl önce bu konserleri durdurmayı kararlaştırmıştım. Fakat sonra olmadı. Görüyorum ki buna ihtiyaç var. Üçüncü, dördüncü kuşaklar dediler ki; 'Biz bu parçaları, annemizden, babamızdan, ağabeyimizden, ablamızdan duyduk. Onun için o devre yetişemedik. Bunu yapmak zorundasınız.' Şimdi onun için Türkiye'nin her yerinde dolaşıyoruz. Bu yerleri dolaşırken, hem türkülerimizi söylemek, hem de etrafa bakıp, 'Yalnız değiliz, biz az değiliz, biz çokluğuz' diyoruz. Türkiye'nin aydınlık geleceğine inanan insanlar olarak toplanıyoruz." 

Livaneli'nin bu sözleri, dinleyicilerinden büyük alkış aldı. Livaneli, konserini izleyen yabancı konuklar için de İngilizce konuşarak "Hoş geldiniz" dedi. Livaneli, Nazım Hikmet'in "En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır" şiirinin bir bölümünü de İngilizce okudu.

SİYASİ MESAJLAR

Söylediği şarkıların hem kendisinin hem de sevenlerinin olduğunu, Türkiye'nin mayasına karıştığını belirten Zülfü Livaneli, bu ülkede 41 yıldan bu yana 'güneş topladıklarını' belirterek, "Güneş Topla Benim İçin" isimli şarkısını söyledi. Livaneli, "Her savaş bir acıdır. Sonuçları her zaman acı getirir. İsmet Paşa, bir mübadele olduğu zaman şöyle demiştir; `Erken gidene mağlup, geç gidene galip derler.' Hiçbir zaman umutsuzluğa düşmeyin. Bu ülkede neler gelir, neler gider. Ben hep bunu söylerim. Havada kalan uçak, iktidarda kalan parti yoktur" dedi. Livaneli, daha sonra 'Yiğidim Aslanım', 'Memleket Kokulu Yarim', 'Böyledir Bizim Sevdamız', 'Kardeşin Duymaz', 'Karlı Kayın Ormanı', 'Nefesim Nefesine', 'Özgürlük ve Kan Çiçekleri' şarkılarını söyledi. Livaneli yaklaşık 2 saat sahnede kaldı.



SŞ(AÖ/İD)