Boşandığı V.K.’dan 2 erkek çocuğu bulunan Mehmet Kesici, eşinin kendisini Ş.D. ile aldattığı gerekçesiyle 2010 yılında mahkeme kararı ile boşandığını ve  çocuklarının velayetini de üzerine aldığını anlattı. Mehmet Kesici, 19 şubat 2011’de eski eşi ile sevgilisinin kendisini kaçırdığını öne sürerek şu iddialarda bulundu:

"4 yıl evli kaldığım eşimin beni aldattığını görünce ayrıldım. Bir yıl sonra çocuklarımızı görmek istedi. 1,5 yıl önce buluştuğumuz yerde sevgilisi Ş.D. ile bana tuzak kurup, silah zoruyla Köseler Ovası mevkiine götürdüler. Ş.D., ellerimi zincirle bağlayıp, Araç İlçesi'nin Fındıklı Köyü’ndeki evine götürdü, zorla senet imzalattılar. Bana, 'eğer imzalamazsan seni öldürür, burada bırakır, haneye tecavüz ettiğini söyleriz' dediler."

Senetleri imzaladıktan sonra serbest bırakıldığını belirten Kesici, "jandarmaya gidip ihbarda bulundum. Avukatımın çabaları sayesinde jandarma, savcıyla birlikte 1 hafta sonra beni kaçırdıkları eve baskın yaptı. Baskında bana imzalatılan 4 senetten 1 tanesi ve beni kaçırmakta kullandıkları kuru sıkı bir silah bulundu. Bana imzalatılan diğer 3 senet yok" dedi.

O dönem adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık tarafından serbest bırakıldığını anlatan Kesici, 20 Ekim 2012 günü ilk duruşmanın yapılacağını ve sanıkların 'kişiyi hürriyetten yoksun kılma, yağma ve mala zarar verme' gibi suçlardan yargılanacaklarını söyledi.



EP(AY/COŞ)